ariejaap.jpg

Arie Jaap Warnaar
Zakelijk leider

lyda.jpg

Lyda Vollebregt
Artistiek leider, curator

elise.jpg

Elise 't Hart
Curator in Biesboschhal

stephan.jpg

Stephan Valk
Productiemanager in
Biesboschhal

deborah.jpg

Deborah Marengo
Kok in Biesboschhal

 


OVER

In 2011 zagen Lyda Vollebregt en Arie Jaap Warnaar de potentie van een oude machinefabriek als locatie voor werkplaats en expositieruimte, als centrum voor kunst: DordtYart. Acht jaar lang werden de ruimtes van de hal gevuld met kunstenaars, kunstwerken, publiek, onderzoeken, ontmoetingen en gesprekken. Meer dan 100 kunstenaars werkten in deze ruimte aan bijzondere soms onverwachte en nieuwe onderzoeken en kunstwerken. In 2019 sloten de deuren van de hal na de slottentoonstelling verschijnen / verdwijnen. De loods verdween als kunsthal met zijn grote ruimtes, metalen kolommen, bakstenen vloeren en overblijfselen van kunstwerken, maar de organisatie zal voortklinken..

DordtYart Stichting is opgericht met het doel om middels een cultureel leerbedrijf mensen de gelegenheid geven in de kunst werkervaring op te doen en de kunst in contact te brengen met publiek middels het tonen van kunstwerken en werkzaamheden van kunstenaars.

Voor de financiering hiervoor wordt naast eigen vermogen donaties en subsidies verworven van personen en instellingen die zich met activiteiten van de Stichting kunnen verenigen.
Het leerbedrijf is gestopt wegens gebrek aan instroom leerlingen en dit heeft tot gevolg gehad dat DordtMij bv de samenwerking met DordtYart moest stoppen. Dit betekent voor de exploitatie van DordtYart dat de wintersluiting is ingesteld en dat de toegang voor publiek beperkter is.

DordtYart is ruimhartig ondersteund door Mondriaan Fonds, Stichting Doen, Fonds 21 en Prins Bernhard Cultuurfonds. Wij zijn deze instellingen blijvend erkentelijk voor de ontvangen bijdragen.

 STICHTING KUNSTZIN

KunstZin bewondert, kiest, steunt en organiseert kunst en kunstenaars die, met inzet van ambachtelijke kwaliteit, unieke en oorspronkelijke werken maken die onze nieuwsgierigheid wekken en ons doen verbazen. Wij zoeken daarin naar een ontmoeting en samenwerking van onze passie voor kunst met het werk van de kunstenaar. Op die manier willen wij bijdragen aan de accumulatie van het cultureel kapitaal. Wij geven kunst een plaats in de DordtYart het cultureel leerbedrijf in Dordrecht en in het landschapspark in de Hoeksche Waard. Binnen het rijke aanbod van kunst en cultuur richten wij ons op installaties, beeldhouwwerken en film-en lichtkunst.

Klik hier voor meer informatie

 BESTUUR

Het bestuur van DordtYart Stichting bestaat uit drie personen en verricht haar toeziende taak onbezoldigd.

lyda.jpg

Lyda Vollebregt

folkert.jpg

Folkert de Jong

conny.jpg

Conny MaaskantDordtYart ANBI formulier 2022
Kunstzin ANBI formulier 2022
DordtYart ANBI formulier 2021
Kunstzin ANBI formulier 2021
Beleidsplan ANBI DordtYart 2022-2027
DordtYart ANBI formulier 2020
Kunstzin ANBI formulier 2020
Beleidsplan ANBI DordtYart 2017-2021

Beleidsplan ANBI KunstZin 2020-2024
Aktiviteiten ANBI KunstZin 2019
Publicatie ANBI DordtYart 2019
Publicatie ANBI KunstZin 2019
Publicatie ANBI DordtYart 2018
Publicatie ANBI KunstZin 2018
Publicatie ANBI DordtYart 2017
Publicatie ANBI KunstZin 2017
Publicatie ANBI DordtYart 2016
Publicatie ANBI KunstZin 2016
Publicatie ANBI DordtYart 2015
Publicatie ANBI KunstZin 2015
Publicatie ANBI DordtYart 2014
Publicatie ANBI KunstZin 2014
Publicatie ANBI DordtYart 2013
Publicatie ANBI KunstZin 2013
Publicatie ANBI DordtYart 2012
Publicatie ANBI KunstZin 2012