Samenwerkingspartners & Fondsen

Samenwerkingspartners

Bachfestival Dordrecht en omstreken
Bachfestival is een tweejaarlijks festival dat de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven brengt tijdens meer dan 35 concerten en activiteiten in de historische binnenstad van Dordrecht en in de Drechtsteden. Bachfestival is een festival dat zoekt naar de vernieuwing van muziek, binnen de kaders van de muziek van Bach. 
Vorig Bachfestival werkten Bachfestival en DordtYart al samen, en vond een concert plaats in in DordtYart. We zoeken de samenwerking opnieuw op tijdens Sense of Music: Bachfestival programmeert op 30 september James Oesi & Diamanda Dramm in DordtYart.

Tijdens Sense of Music programmeert Bachfestival Dordrecht een bijzonder concert van contrabassist James Oesi en violist Diamanda Dramm.  
Meer informatie over Bachfestival vindt u op hun website

bfd_2016_zw.jpg


November Music
November Music is een internationaal festival voor actuele muziek. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties.
Meer over November Music vindt u op hun website.

In samenwerking met November Music programmeren we een drietal bijzondere concerten tijdens Sense of Music: Sounding Bodies (Jacqueline Hamelink) Slagwerk Den Haag en Jeroen van Vliet i.s.m. Mete Erker) (linkjes naar pagina’s van concertinfo)

logo_novembermusic.jpg

 

Stichting Simeon ten Holt
DordtYart heeft gekozen om niet alleen de bekende stukken van componist Simeon ten Holt te programmeren, maar juist ook werken die zelden worden opgevoerd, of uitvoeringen zoals ze minder vaak opgevoerd worden.
Zo brengen we onder andere Natalon in E en Shadow Nor Prey ten gehore. Beiden worden zelden opgevoerd. Daarnaast gaat Going On in première. Componist en pianist Toon Hagen schreef Going On als reactie op Shadow Nor Prey.
Daarnaast brengen bijzondere variaties van bekendere werken, zoals Canto Ostinato door Ivo Janssen en Vincent van Amsterdam: een jonge accordeonist die zijn eigen geluid geeft aan de bekende Canto.

Stichting Simeon ten Holt steunt ons in de realisatie van de concerten van Simeon Ten Holt. Meer over de stichting lees je op hun website.
Met dank aan de Colette Noël, weduwe van Simeon ten Holt, voor haar advies.

logo_simeontenholt.jpg

Sponsors
Sense of Music organiseren we mede dankzij de steun van  de Stichting Simeon ten Holt,gemeente Dordrecht en Stichting Bevordering van Volkskracht, Fonds 21 en Prins Bernhardcultuurfondse Zuid-Holland.


Gemeente Dordrecht
De Gemeente Dordrecht stimuleert het organiseren van evenementen en verstrekt daarvoor subsidies.
Dit jaar steunen de DordtYart met het programma Sense of Music. De commissie geeft bij de toezegging aan het evenement een sympathiek festival te vinden.

logo_gemdordrecht1.jpg


Stichting Bevordering van Volkskracht
De Stichting Bevordering van Volkskracht heeft ten doel ’de bevordering van het geestelijke en lichamelijke welzijn van de bevolking van Rotterdam en omstreken’. De stichting verstrekt financiële steun aan instellingen op het gebied van volksontwikkeling en vormingswerk, sport en recreatie, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, wetenschap, kunst en cultuur, kinderbescherming en kinderzorg, bouwkunde alsmede natuur en milieu.
 
stichting_bevordering_va.jpgFonds 21
Fonds 21maakt ondernemende, culturele en bijzondere sociaal-maatschappelijke initiatieven mogelijk. Het fonds steunt spraakmakende grote en kleine projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Zo biedt Fonds 21 aanvragers de kans om hun ambities te verwezenlijken.

fonds_21.logo.jpg


Prins Bernhard Cultuurfonds, Zuid-Holland
Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ultuur, natuur en wetenschp in Nederland.

prins_bernhard_cultuurfo.jpg