Zondag 8 oktober 14.30 uur

Ivo Janssen - Toccata’s  (Bach), Natalon in E (Simeon ten Holt)

Zondag 8 oktober 2017, 14.30uur

Bach in combinatie met hedendaagse componisten en de uitgelezen kans het uitgebreidere repertoire van Ten Holt te leren kennen.

Ivo Janssen
Pianist Ivo Janssen (1963) studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tussen 1986 en 1990 won hij een aantal prijzen, waaronder de Jacques Vonk Prijs, die hem in staat stelde zijn studie in het buitenland voort te zetten bij onder andere Robert Levin. Sinds zijn debuut in het Concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen regelmatig op in binnen- en buitenland. Onder vele anderen speelde hij samen met Heinrich Schiff, Janine Jansen, Han de Vries en Charlotte Margiono.
Voor Globe maakte hij een aantal cd’s met werken van o.a. Brahms, Prokofiev, de preludes op. 28 van Chopin, en de Ludus Tonalis van Hindemith, die door het Hindemith Institut als verreweg de beste opname van dit werk werd beschouwd.

Van 1994 tot en met 2007 werkte hij aan een zeer ambitieus project: het op cd vastleggen van het complete werk voor klavier van J.S. Bach. In februari 1998 verscheen de eerste cd in deze serie op zijn eigen, speciaal hiervoor opgerichte label VOID Classics. Na opnames van o.a. de Goldbergvariaties, Toccata’s, Franse en Engelse Suites, Partita’s en Das Wohltemperierte Klavier, voltooide Ivo Janssen in januari 2007 deze ook internationaal veelgeprezen cyclus met een uitvoering van Die Kunst der Fuge.
Meer over Ivo Janssen op zijn website.

Toccata! (Bach)
Ivo Janssen zijn project toccata!, waarin Bachs toccata’s gecombineerd worden met speciaal geschreven toccata’s van hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michiel Borstlap, Leo Samama en Christina Viola Oorebeek, leidde zowel in Nederland als in het buitenland tot veel positieve reacties en worden tijdens Sense of Music ook opgevoerd.

Natalon in E, Soloduiveldans (Simeon ten Holt)

De componist Simeon ten Holt deed veel onderzoek met verschillende toonsystemen. Tijdens zijn carrière ontwikkelt hij een geheel eigen stijl waarbij herhaling en tonaliteit centraal staan.
Natalon in E is een onbekender werk van Ten Holt en wordt niet zo vaak gespeeld. Terwijl het stuk vlak na Canto Ostinato is gecomponeerd en net zoals Canto Ostinato vanaf de piano in plaats vanaf papier is geschreven en ontwikkeld. Sense of Music is de uitgelezen kans om meer van het repertoire van Ten Holt te leren kennen.

Concert mede mogelijk gemaakt door stichting van Simeon ten Holt
.

tickets.jpg