Zaterdag 16 september 16.00 uur

Marnix van de Poll - Pleiades Dance (Takashi Yoshimatsu), Dances (Komitas), JacobTV, Mad Rush (Philip Glass)

Zaterdag 16 september 2017, 14.30uur

De pianist die als handelsmerk het spelen op bijzondere locaties heeft is na concerten op pontjes en in de duinen ook bij Sense of Music aanwezig.

Over Marnix van de Poll
Marnix zijn spel wordt gekenmerkt door een gevoelige toon en een eigenzinnige opvatting. Hij heeft een grote voorliefde voor Russische componisten, met hun diepte en lyriek. En naast de klankkleuren en sferische beelden van Debussy brengt hij ook werk van onder meer Yoshimatsu en Glass. Hij geeft solo-recitals en heeft van spelen op bijzondere locaties zijn handelsmerk gemaakt. Een concert in het klankbodempaviljoen is dan ook een logische samenwerking.

Enkele voorbeelden van bijzondere projecten zijn de paradevoorstelling Baba Yaga (2013), een samenwerking met danseres Marjolein Vogels en verhalenverteller Sahand Sahebdivani. Hij speelde midden in de duinen tijdens Oerol en op de pont over het IJ in Amsterdam: het Pianopontje.Naast optredens geeft de pianist interactieve workshops op festivals en bij bedrijven. Tijdens Sense of Sound / Sense of Music geeft Marnix van de Poll op zaterdag 9 september een speciale workshop storytelling bij DordtYart, afgestemd op zijn optreden van 16 september.

Meer informatie over de workshops vindt u hier.
Meer over Marnix van de Poll op zijn website.

Dances (Komitas)
Komitas is een Armeense componist van begin 20e eeuw. De dansen hebben net als de andere werken die van der Poll ten gehore brengt vandaag een contemplatief karakter.  

Foto: Alejandra Nettel.

tickets.jpg