Zaterdag 9 september 13.00 uur

workshop Marnix van de Poll

zaterdag 9 september  13.00 uur

Workshop Storytelling van pianist Marnix van de Poll, met muziek van Shostakovich en een selectie van zijn programma in het klankbodempaviljoen.

Workshop
Storytelling is een krachtig middel om een boodschap over te brengen. In zijn voorstelling/workshop gebruikt Van de Poll de verhalende kracht van muziek om de verbeelding te prikkelen en geïnspireerd te raken. Deelnemers worden meegenomen in de muzikale diepten en hoogten van de wondere en verhalende muziek van Shostakovich en het programma dat Van de Poll in het Klankbodempaviljoen ten gehore zal brengen.

Pianist Marnix van de Poll introduceert deze muziek met een aantal verhalen. Dan neemt hij de deelnemers mee op reis. Een reis langs de beelden, verhalen en emoties die bij de deelnemers al luisterend naar boven komen. De muziek van Shostakovich is zeer krachtig en compact en leent zich hier uitstekend voor. Vervolgens worden deze verhalen van ieder persoonlijk gedeeld met de groep. Het is bijzonder om te ontdekken hoe verschillend de beleving kan zijn. Zo inspireert allereerst de muziek en vervolgens inspireren de uiteenlopende verhalen.

Over Marnix van de Poll
Marnix zijn spel wordt gekenmerkt door een gevoelige toon en een eigenzinnige opvatting. Hij heeft een grote voorliefde voor Russische componisten, met hun diepte en lyriek. En naast de klankkleuren en sferische beelden van Debussy brengt hij ook werk van onder meer Yoshimatsu en Glass. Hij geeft solo-recitals en heeft van spelen op bijzondere locaties zijn handelsmerk gemaakt. Een concert in het klankbodempaviljoen is dan ook een logische samenwerking.

Enkele voorbeelden van bijzondere projecten zijn de paradevoorstelling Baba Yaga (2013), een samenwerking met danseres Marjolein Vogels en verhalenverteller Sahand Sahebdivani. Hij speelde midden in de duinen tijdens Oerol en op de pont over het IJ in Amsterdam: het Pianopontje.

Naast deze workshop geeft Marnix van de Poll ook tijdens Sense of Music een optreden in het klankbodempaviljoen op zaterdag 16 september. Meer informatie over dit optreden vindt u hier.
Meer over Marnix van de Poll op zijn website.

Reserveer een ticket voor workshop via info@dordtyart.nl of bel 078-6321200.


Foto: Calejandra Nettel