Zondag 1 oktober 14.30 uur

Slagwerk Den Haag

Zondag 1 oktober 14.30uur

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Zij spelen op porselein, werken samen met kunstenaars en speuren naar het onontdekte.

Onder de titel Vitreous Space is Slagwerk Den Haag (SDH) te beluisteren in een voor deze bijzondere locatie samengesteld programma met werk van o.a. Kate Moore, John Luther Adams, Peter Garland, James Tenney en anderen.

De musici van SDH richten zich op het spelen, ontwikkelen en vernieuwen van hedendaagse slagwerkmuziek in de meest uiteenlopende vormen: van bestaand repertoire, via nieuwe opdrachten in samenwerking met componisten, tot onderzoek naar de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid en het bouwen van nieuw instrumentarium wanneer bestaande niet voldoen voor nieuwe composities. De concertprogramma’s variëren van grote internationale samenwerkingsverbanden tot kleinschalige laboratoriumprojecten, van kamermuziekconcerten tot jeugdprogramma’s. Regelmatig gaat SDH de samenwerking aan met andere ensembles en met andere kunstdisciplines (dans, theater, beeldende kunst). Als gespecialiseerd ensemble speelde Slagwerk Den Haag in vrijwel alle landen van Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Argentinië, Korea en Japan.

Naast het uitgebreide repertoire van SDH droeg het ensemble ook actief bij aan nieuw repertoire door samen te werken met componisten als Mauricio Kagel, John Cage, Karlheinz Stockhausen en Steve Reich. Daarnaast kent SDH ook een actief opdrachtenbeleid onder zowel meer gevestigde namen uit de nieuwe muziek, als de jongste lichting componisten (o.a. Guo Wenjing, James Wood, Michael Gordon, Michel van der Aa, Yannis Kyriakides, Seung-Ah Oh en Donnacha Dennehy).

Dit concert wordt gerealiseerd in samenwerking met onze partner November Music.

tickets.jpg