Zaterdag 23 september 16.00 uur

Sounding Bodies - BachTherapie!, From Silent Glass, Derelict

Kunst en concert ontmoeten elkaar in dit bijzondere drieluik dat een ontdekkingsreis is voor je gehoor.
Met Jacqueline Hamelink (cello) Aart Strootman (gitaar), Stevko Busch(piano)

Sounding Bodies presenteert drie muzikale performances van celliste-performer Jacqueline Hamelink. Met haar organisatie Sounding Bodies ontwikkelde Jacqueline Hamelink, van origine klassiek celliste met een liefde voor hedendaagse muziek, zich tot eigenzinnige improvisator en multidisciplinair klankkunstenaar. Tijdens de drie onderdelen van dit programma zal het gehoor van de luisteraar steeds op een andere wijze aangesproken worden. 

BachTherapie!, waarmee Jacqueline eerder op TEDx Amsterdam te zien was, brengt de cellosuites van J.S. Bach met de grootst mogelijke intensiteit. Door de afzonderlijke delen van de suites als muzikale therapiesessies te presenteren, krijg je juist dat stukje cellosuite te horen dat jou in de gewenste gemoedstoestand brengt. Een unieke en bijzondere ervaring, een cadeau waarbij je tot in de ziel geraakt wordt.

From Silent Glass
Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen in een improvisatie van cello en glas. De rijke, maar onvoorspelbare klank van vele glazen die samen klinken geven aanleiding tot een spannende, minstens zo onvoorspelbare cello-improvisatie. Hierdoor ontstaat een uiterst geconcentreerd en betoverend samenzijn. 

Derelict
Er wordt opnieuw geïmproviseerd, ditmaal met pianist Stevko Busch en Aart Strootman. Met wortels in de klassieke muziek, jazz en minimal music gaan ze gedrieën op zoek naar de klank van de ruimte: de ruimte als vierde speler. Dit concert kan uitsluitend op locaties gespeeld worden met een hele bijzondere akoestisch. Vandaar dat het Klankpaviljoen een perfecte gelegenheid is voor deze afsluiter."

Dit concert wordt gerealiseerd in samenwerking met onze partner November Music.

tickets.jpg