Zaterdag 16 september 20.00 uur

Jeroen van Vliet & Mete Erker 

Zaterdag 16 september 2017, 20.00uur

Twee grote namen in de wereld van de jazz spelen composities van eigen hand: de muziek van het duo is lyrisch, energiek en vrij, maar tegelijk ook ingetogen.

Twee grote namen in de wereld van de jazz, pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker, geven een concert in het klankbodempaviljoen. De muziek van het duo is lyrisch, energiek en vrij, maar tegelijk ook ingetogen. De composities zijn allemaal van eigen hand en worden met grote passie gespeeld. 
Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet werken sinds 1998 regelmatig samen, wat een hele serie aan concerten, reizen en opnames voorgebracht: onder andere de CD Unseen Land, een samenwerking met beeldend kunstenaar Mattie Schilders, concerten en workshops in Bolivia met lokale musici en Linden, met vocaliste Kristina Fuchs. En nu, tijdens Sense of Music brengen ze diverse composities van eigen hand waarin we worden meegenomen in de wereld van de jazz.

Jeroen van Vliet
Pianist Jeroen van Vliet (1965) staat bekend als een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland, hij wordt een meester van de nuance en subtiliteit genoemd. In zijn veelzijdigheid combineert hij als musicus en componist een sterk gevoel voor melodie en harmonie met avontuur en experiment. Van Vliet maakte naam in de groepen van saxofonist Paul van Kemenade en bassist Eric van der Westen, en speelde vanaf het begin een onderscheidende rol in Eric Vloeimans’ Gatecrash. Na zijn North Sea Jazz Compositieopdracht (2008) creëerde hij meer ruimte voor eigen projecten, zowel solo als voor zijn groepen Estafest (met violist Oene van Geel, gitarist Anton Goudsmit en saxofonist Mete Erker) en OGU (met gitarist Bram Stadhouders en drummer Etienne Nillesen). In 2014 ontving Van Vliet de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs. Datzelfde jaar bracht hij de geruchtmakende DVD/CD uit Zeeland Suite Revisited, in 2016 kwam het album Earth – Time van zijn nieuwe MOON TRIO uit. 

Mete Erker
Saxofonist Mete Erker (1971) zijn expressieve spel kenmerkt zich door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren uit de jaren ’60. Hij wordt genoemd als een van de meest originele saxofonisten van Nederland.  
Met saxofoonkwartet Artvark speelt hij al meer dan 10 jaar in binnen- en buitenland. Inmiddels zij er al 2 cd's uitgebracht met zijn Mete Erker-trio, dat geroemd wordt om zijn originaliteit. Op het podium is de Nederlandse-Turkse muzikant een zeer energieke verschijning. Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scene (Benjamin Herman, Jesse van Ruller, New Cool Collective, Zuco 103 en Beef).

Concert i.s.m. November Music.

tickets.jpg