Lezingen over Koen Vanmechelen

Dit seizoen organiseren we een serie lezingen die aansluit werk van Koen Vanmechelen. Tijdens de lezingen wordt zijn werk vanuit verschillende standpunten bekeken, besproken, en verklaard door verschillende experts.

Aanvang: 20.00uur
Toegang: €5,00 (gratis voor vrienden en seizoenkaarthouders)
Diner: 18.30uur.
Vooraf kookt onze kok Deborah een heerlijke maaltijd voor €20,00. Aanschuiven rond 18.30 en opgeven via info@dordtyart.nl

 

Donderdag 26 mei
Ann Demeester, directeur Frans Hals Museum|De Hallen Haarlem over hedendaagse (installatie)kunstenaars die zich wereldwijd presenteren en de plaats van het werk van Koen Vanmechelen daarin. Na de pauze verhaalt Koen over zijn extensieve opzet van initiatieven en zijn focus op Biomista in Genk als een hub.

Donderdag 16 juni
Hilde Anna de Vries was directeur van Foodwatch. Zij belicht het werk van Vanmechelen vanuit maatschappelijke relevantie in verband met o.a. voedselzekerheid, TTIP.

Donderdag 7 juli 
Koen Vanderstukken
verzorgt een lezing over glas in de hedendaagse kunst waarna Koen Vanmechelen zijn keuze voor glas en speciaal de samenwerking met Adriano Berengo verklaart.

Deze avond wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrienden van Modern Glas.

Donderdag 14 juli
Maarten Doorman
over engagement en kunst. Een onderwerp dat hij in de essays van zijn bundel "De navel van Dapne" een filosofische context gaf. Koen vertelt over zijn ervaringen met sociale ondernemingen als 'materia prima' voor zijn kunst.