Opening DordtYart, 15 april

04/02/17          DordtYart opent 15 april  met een bijzonder, nieuw, fris en interessant seizoen. Een seizoen bij DordtYart betekent weer vele activiteiten in de hal, kunstenaars aan het werk, lezingen performances met als klap op de vuurpijl het Klankbodempaviljoen.

Lees meer >>>

DordtYart op Art Rotterdam 2017

04/02/17          Tijdens Art Rotterdam presenteert DordtYart het werk van Ronald van der Meijs. Dit zal net als in 2009 op de sectie Intersections zijn, non-profit spaces en kunstenaars- initiatieven in de oude werkplaatsen van de Van Nellefabriek.

Lees meer >>>

DordtYart in de winter

27/09/16          Zoals ieder winterseizoen is DordtYart ook de komende koudere maanden weer gesloten. Graag openen we eind april/begin mei weer de deuren voor u. ’s Winters gaan wij aan de slag met nieuwe plannen voor het nieuwe seizoen.

Lees meer >>>

Afscheid van GlassFever

26/09/16          Na 6 maanden GlassFever is het helaas afgelopen met de koorts. Afgelopen zondag vond de finissage van GlassFever plaats in DordtYart. Het was een prachtige, succesvolle dag met veel bezoekers en interessante lezingen.

Lees meer >>>

Finissage Glassfever

18/09/16          Zondag 25 september is de laatste dag van de tentoonstelling en daarmee de laatste dag van het seizoen bij DordtYart. Op deze bijzondere dag zijn natuurlijk de werken in de hal te bekijken en kunt u presentaties bijwonen.

Lees meer >>>

Agenda bij glasovens

01/09/16          Aankomende weken wordt er door verschillende kunstenaars gewerkt bij de glasovens aan de groeiende installatie van Koen Vanmechelen. De kunstenaars werken vooral aan de glazen paddenstoelen en planten uit zijn ‘Hof van Eden’.

Lees meer >>>

Peter Vink en Conny Groenewegen

28/08/16          Op deze mooie zondag middag nemen kunstenaars Peter Vink en Conny Groenewegen je mee in hun onderzoek en naar hun tijdelijke werkplaatsen in DordtYart. Peter Vink zijn nieuwe werk wordt gepresenteerd.

Lees meer >>>

Lab Programma

30/07/16          Het LAB programma van DordtYart is in volle gang. Peter Vink vult het raster op de landtong, Conny Groenewegen is in haar tijdelijke studio aan het werk en in augustus staat Studio Drift aan de glasovens om te experimenteren met obsidiaan.

Lees meer >>>

Glasovens in DordtYart

30/07/16          Er zijn al prachtige objecten gemaakt tijdens de werkdagen aan de glasovens in DordtYart. Zo hebben er een aantal workshops plaatsgevonden voor beginners, waarbij is gewerkt aan de zaden voor de installatie van Koen Vanmechelen.

Lees meer >>>

Groepen bezoeken DordtYart

30/07/16          In DordtYart ontvangen we regelmatig groepen voor een mooie middag. Van studenten tot museumclubs, families en vriendengroepen. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, waarna u een rondleiding krijgt langs de hoogtepunten.

Lees meer >>>

Lezingen over Koen Vanmechelen

04/06/16          Dit seizoen organiseren we een serie lezingen die aansluiten op het werk van Koen Vanmechelen. Tijdens de lezingen wordt zijn werk vanuit verschillende standpunten bekeken, besproken, en verklaard door verschillende experts.

Lees meer >>>

Glasblazen

21/04/16          In samenwerking met Vereniging van Vrienden Modern Glas organiseert DordtYart een aantal weekenden waarin glasblazers zaden, eieren en paddenstoelen kunnen blazen.

Lees meer >>>