Opkomen voor kunst, NU!

31/05/20           Inmiddels zijn we een aantal maanden verder met de pandemie van angst en publieke opinie en merken we dat kunst en cultuur onvoldoende kracht tonen in de publiciteit en politiek en zo beschadigd raken. Daarom: “kom op voor de kunst … nu!

Lees meer >>>

Vrijheid verschijnt en verdwijnt

01/03/20          Vrijheid als een teer plantje, een sneeuwklokje dat verschijnt en verdwijnt. Zo’n vergelijking klinkt vreemd want vrijheid  is er gewoon, gegarandeerd ons leven lang.


Lees meer >>>

Dordtyart is gesloten

01/12/19         DordtYart is gesloten en verdwijnt na 8 jaar van de huidige locatie in Dordrecht. In 2020 verschijnen nieuwe activiteiten op een locatie in Rotterdam. Bekijk hier een impressie van de laatste expositie.

Lees meer >>>

DordtYart: Artist in Residence

01/12/19           Meer dan 100 kunstenaars werkte de afgelopen jaren in DordtYart aan nieuw werk. In deze film ziet u een introductie op de manier van werken voor deze artist in residence, gemaakt door Jeanne van der Horst. 

Lees meer >>>

Manifestatie

10/07/19           Op 5 juli 2019 organiseerden we een manifestatie bij DordtYart met het thema: Vrijheid voor de hedendaagse kunst aan de rand van de instituten. Jeanne van der Horst maakte een prachtig beeldverslag van deze interessante bijeenkomst.

Lees meer >>>

The Glass Delusion Live

05/07/19           Zondag 21 juli staat in het teken van glas tijdens The Glass Delusion Live. The Glass Delusion is een langlopend onderzoek van Barbara Visser en Bart Haensel, dat afwisselend in audio, video, installatie en live wordt gedeeld.

Lees meer >>>

Veiling Sachi Miyachi

05/07/19           Tijdens het laatste weekend van DordtYart vindt er een bijzondere veilig plaats bij DordtYart. Van de kassa en de tribunes, tot kunstenaarsmaterialen, vazen en schoteltjes. De veiling is een performance van kunstenaar Sachi Miyachi.

Lees meer >>>

Gedichten over DordtYart

02/07/19           Speciaal voor het programma Chris Natuurlijk (uitzending Radio Rijnmond op 20 juli van 8.00 - 9.00 uur) schreef Bianca de Boer een gedicht. Eerder schreef Marieke van Leeuwen een gedicht over klanken de hal.

Lees meer >>>

Aangepaste openingstijden 5 juli

01/07/19           Op vrijdag 5 juli is DordtYart open van 11.00 - 13.00 uur. De hal is deze ochtend gewoon te bezoeken. Na 13.00 uur sluit de hal vanwege een grote manifestatie in de hal. De hal is dan niet meer toegankelijk voor publiek.

Lees meer >>>

Programma DordtYart 2019

09/06/19           Voor het laatste seizoen DordtYart in de Biesboschhal hebben wij een mooi programma samengesteld met lezingen, presentaties en performances. Startend op 13 juni met een avond met Marjoleine de Vos en Puck Verkade.

Lees meer >>>

Pinksterweekend bij DordtYart

09/06/19           Tijdens het Pinksterweekend (8, 9 en 10 juni) is DordtYart open voor publiek. Een mooi moment om de verschillende stadia van de werkperiodes te ervaren!

Lees meer >>>

Cello Concert DordtYart

23/05/19           Tijdens het festival Dordt in Cello vindt er een bijzonder cello concert plaats in DordtYart. Op donderdagavond 30 mei vult het Amsterdamse Cello Octet de hal met klanken van het stuk '8' van componist Michael Gorden.

Lees meer >>>

Toekenning Mondriaan Fonds

10/05/19           Goed en mooi nieuws: we hebben de bijdrage Opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds ontvangen voor onze laatste tentoonstelling in de Biesboschhal!

 

Lees meer >>>

DordtYart geopend!

30/04/19           Tijdens het Paasweekend opende de grande finale van DordtYart: verschijnen / verdwijnen. Met veel publiek, een prachtige performance, de eerste werkplaatsen en de aanwezige kunstenaars vulde de hal zich met nieuwe energie.

Lees meer >>>

Opening DordtYart 2019

30/01/19           In het paasweekend van 21 & 22 april begint het nieuwe seizoen DordtYart. Het is het laatste jaar, want na acht jaar werken en experimenteren verdwijnt DordtYart uit de oude machinehal.

Lees meer >>>