Finissage Cross Works

Graag nodigen wij u allen uit voor de finissage van de tentoonstelling Cross Works. Zondag 30 juli is de laatste dag van het eerste deel van het seizoen en daar maken we een bijzondere dag van. U kunt nog de hele dag komen kijken naar de werken en onderzoeken, in gesprek gaan met kunstenaars, de films op de bovenverdieping bekijken en de laatste presentaties bijwonen.

In de hal is vanaf half april veel bedrijvigheid geweest. Zes kunstenaars verhuisden hun studio naar de hal waar werd onderzocht, geëxperimenteerd, gepraat met elkaar en bezoek maar vooral werd gecreëerd. Nieuwe werken zijn ontstaan: veelal af, soms in een tussenfase naar een volgende stap. Kijken was de boodschap van Rudi Fuchs aan het bezoeker tijdens de opening van Cross Works, en dat is veel gedaan. Kijken en zien, in gesprek gaan over wat er te zien is en daarmee de kunst aangaan, voelen en begrijpen.

David Jablonowski, Sarah Pichlkostner en Tim Matthijssen geven tijdens de finissage een presentatie over hun werk bij DordtYart. Zij hebben individueel en samen gewerkt, binnenin de hal en op het buitenterrein van DordtYart. Op de landtong is daarmee een ware beeldentuin vol verschillende materialen en vormen ontstaan. De presentatie vindt plaats om 15.00 uur, waarna we met zijn alle het eerste deel van het seizoen afsluiten met een feestelijke borrel!

Finissage DordtYart, zondag 30 juli

11.00 uur     Hal Open

15.00 uur     Presentatie David Jablonowski, Sarah Pichlkostner en Tim Matthijssen

16.00 uur     Feestelijke afsluiting Cross Works