Sachi Miyachi

There are millions of possible materials around us to make an artwork. There are more than millions of ways to treat materials by artist’s hands. Artist chooses materials and progresses them to form in their ways. Or materials choose artist to form it into artwork.’


De kunstenaarsmaterialen van de afgelopen acht jaar DordtYart hebben zich opgestapeld en verzameld in en rondom de hal. Het gaat om metalen platen, piepschuim blokken, touw maar ook om planten, meubelen, een boot, handdoeken en bekers, spullen die nodig waren om de Biesboschhal tot een centrum voor hedendaagse kunst te maken. Toen wij Sachi vroegen een finale performance te maken, viel haar oog direct op deze materialen. Met knalgele stickers in haar hand is ze met medewerkers van de hal gaan rondlopen. Ze heeft de materialen verzamelt, gerangschikt, tentoongesteld in de hal. Hierdoor krijgen de materialen een heel nieuw soort waarde. Naast dat de spullen hier liggen, heeft ze ook een catalogus gemaakt  waarin alle voorwerpen te vinden zijn.
De materialen worden tijdens een speciale veiling verkocht in het finissageweekend (27 en 28 juli). Hierdoor krijgen de spullen een nieuwe bestemming. 

U vindt de catalogus die Sachi maakte hier.