http://www.modafinilkaufen.co

VERSCHIJNEN / VERDWIJNEN


25 april - 28 juli
donderdag t/m zondag
11.00 - 17.00 uur

finissage
zaterdag 27 & zondag 28 juli


met werken en studio's van Isabelle Andriessen, Maria Blaisse & Bin Xu, Stéphane Cauchy, Driessens & Verstappen, Femke Herregraven, Susanna Inglada, J&B, Rick van Meel, Funda Gül Özcan, Sarah van Sonsbeeck en Puck Verkade. Ook tonen Edwin van der Heide en Barbara Visser op een bijzondere manier werk en maakt Sachi Miyachi een finale performance. Bekijk hier het schema van de artists in residence:


schema.jpgPROGRAMMA:

donderdag t/m zondag 
11.00 - 17.00 uur

elke zaterdag, 14.00 uur: rondleiding verschijnen / verdwijnen
Elke zaterdag om 14.00 uur kunt u meelopen met een open rondleiding. Na de rondleiding heeft u de tijd om zelf de werken te ervaren en kunstenaars te spreken. 

€10,00 (gratis voor vrienden- en seizoenkaarthouders)
Aanmelden via info@dordtyart.nl


_____________________________


MEI


donderdag 30 mei, 20.15 uur

Cello Concert DordtYart
Tijdens het festival Dordt in Cello vindt er een bijzonder cello concert plaats in DordtYart. Op donderdagavond 30 mei vult het Amsterdamse Cello Octet de hal met klanken van het stuk '8' van componist Michael Gorden. Meer informatie en tickets vindt u hier: Dordt in Cello.
Voor New Yorker Michael Gordon heeft minimal music geen geheimen meer. In ruim 30 jaar keerde hij het minimal-genre binnenstebuiten en vond een eigen componeertaal. In ‘8’ cirkelen cello klanken eerst in een bepaalde richting, dan tegenovergesteld en eindigt het in een koraal, waar het geluid van de cello’s in een machtig orgel transformeert.
 Meer informatie over het concert en tickets vindt u hier.


__________
___________________

 

JUNI


donderdag 13 juni, 20.00 uur

Presentatie Marjoleine de Vos
Marjoleine de Vos is dichter en journalist. Als redacteur bij het NRC schrijft ze over kunst en literatuur en maakt wekelijks een column over wat haar bezighoud op de opinie pagina. In 2000 verscheen haar eerste dichtbundel en sindsdien brengt ze met regelmaat poëziebundels uit. Deze avond staat in het thema van verschijnen / verdwijnen. De Vos zal vertellen over haar eigen werk, maar gaat ook in gesprek met kunstenaar Puck Verkade. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis

donderdag 20 juni, 27 juni en 4 juli, 14:00 - 17:00 uur
Cursus hedendaagse kunst Hovo Rotterdam x DordtYart:
DordtYart presenteert een bijzondere cursus hedendaagse kunst en esthetica in samenwerking met Hovo van Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze cursus gaat u niet zomaar naar de tentoonstelling maar bent tijdens het bezoek actief deelnemer in het productieproces en gaat in gesprek met de kunstenaars van DordtYart en professoren van de Hovo. U leert letterlijk tussen de kunst van de tentoonstelling. 
Meer informatie vindt u hier. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis


donderdag 27 juni, 20.00 uur

Presentatie Maarten Doorman
Maarten Doorman is schrijver, filosoof en bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur aan de universiteit in Amsterdam. In 2014 gaf Doorman een bijzondere lezing bij DordtYart tijdens GlassFever naar aanleiding van het werk van Koen Vanmechelen. Donderdag 27 juni staat in het teken van verschijnen / verdwijnen. Doorman spreekt hierover over zijn eigen werk en gaat in gesprek met kunstenaar Sarah van Sonsbeeck. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.

_____________________________


JULI


donderdag 20 juni, 27 juni en 4 juli, 14:00 - 17:00 uur

Cursus hedendaagse kunst Hovo Rotterdam x DordtYart:
DordtYart presenteert een bijzondere cursus hedendaagse kunst en esthetica in samenwerking met Hovo van Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze cursus gaat u niet zomaar naar de tentoonstelling maar bent tijdens het bezoek actief deelnemer in het productieproces en gaat in gesprek met de kunstenaars van DordtYart en professoren van de Hovo. U leert letterlijk tussen de kunst van de tentoonstelling. Meer informatie vindt u hier. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.


vrijdag 5 juli, 15.00 uur
Manifestatie: de vrijheid van hedendaagse kunst aan de rand van het instituut.

(beperkt toegang, meer informatie en opgeven via info@dordtyart.nl)

donderdag 11 juli, 20.00 uur
Presentatie Koen Vanmechelen
Koen Vanmechelen toonde tijdens GlassFever zijn installatie AWAKENER / LIFEBANK, een groeiende installatie met zijn Cosmopolitan Chicken Project, groeiende paddestoelen, (glazen)zaden en platen. Op 11 juli is Koen Vanmechelen in DordtYart om te vertellen over zijn grootse project in Genk dat momenteel in wording is: LABIOMISTA, een oude dierentuin omgebouwd tot een laboratirium, een werkplaats, een beeldentuin: een plek tussen kunst en het 
leven. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.

zaterdag 21 juli, 14.00 uur
Presentatie Barbara Visser en Bart Haensel
Barbara Visser is beeldend kunstenaar en filmmaker. Op de tweede verdieping van DordtYart toont ze in samenwerking met Bart Haensel & RAAAF  / Judith Roux haar lopende onderzoek The Glass Delusion. Een verhaal in beeld, geluid, foto’s, tekst en licht. Vanuit het materiaal glas zoekt ze een caleidoscopisch verhaal over de wereld: over oorsprong en materie, over gedrag, over tijd, over het kijken. Op deze zondagmiddag organiseren ze met elkaar een live evenement rondom het onderzoek en de resultaten. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.


zaterdag 27 en zondag 28 juli
Finissage met performance Sachi Miyachi


_____________________________


geweest:

APRIL

zondag 21 & maandag 22 april
11.00 - 17.00 uur
Paasweekend met werken van alle kunstenaars, open studio's van van Maria Blaisse & Bin Xu, Rick van Meel, Funda Gül Özcan en J&B en rondleidingen om 12.00 uur en om 15.00 uur (aanmelden via info@dordtyart.nl). Entree €7,50 (vrienden- en seizoenkaarthouders gratis).