DORDTYART: SCIENCE OF SOUND
1 september t/m 7 oktober 2018


 

Zaterdag 1 september, 15.00 uur
Opening tentoonstelling Science of Sound

Zondag 2 september: 15.00 uur
Opening TUSSENBEELD

Zaterdag 8 september, 15.00 uur: performances Science of Sound
Kunstenaar Andreas Sahl Andersen bespeelt zijn nieuw gebouwde installatie tegen de constructie van DordtYart en kunstenaar Paul Devens geeft zijn bijzondere performance Copper. Toegang €5,00 (vrienden- en seizoenkaarthouders gratis)

Zondag 23 september, 15.00 uur: lezing TUSSENBEELD
De tentoonstelling TUSSENBEELD is georganiseerd en samengesteld door Trudy Kunkeler naar aanleiding van de gelijknamige uitgave van het boek over haar werk. Op deze zondagmiddag geeft Anne Berk, curator en publicist, een lezing. Toegang €5,00.

Zondag 30 september, 15.00 uur: performances Science of Sound
Performance ‘Soundtrack voor een imaginaire film’ door Horst Rickels & Robert Pravda. Toegang €5,00 (vrienden- en seizoenkaarthouders gratis).

Zondag 7 oktober, 15.00 uur: finissage
Met performances van o.a. Andreas Sahl Andersen en Lars Kynde. Toegang €5,00 (vrienden- en seizoenkaarthouders gratis)


 

 - GEWEEST -

JULI

20 JULI, 11.00 - 23.00 UUR
21 & 22 JULI, 11.00 - 18.00 UUR

Het laatste open weekend van het eerste deel van het seizoen. In dit finissage weekend zijn de studio's van de kunstenaars open en tonen ze hun experimenten en onderzoeken van de afgelopen drie maanden. Daarnaast worden er presentaties en performances gegeven door verschillende kunstenaars en hebben we een bijzondere avondopening op vrijdag 20 juli. Dit speciaal voor het nieuwe werk van Femke Schaap en Sjerk Timmer dat pas na zonsondergang te zien is. Een weekend om niet te missen! 


20 juli, 
20.00 uur: presentaties Kim Habers, Yvon Ariese en Bram Vreven
Drie kunstenaars geven een presentatie over hun residency van afgelopen drie maanden bij DordtYart. Drie verschillende kunstenaars met drie verschillende materiaalonderzoeken uiteenlopend van gips en papier tot geluid. Hoe hebben Kim HabersYvon Ariese en Bram Vreven de afgelopen maanden gewerkt?
Na de presentaties is het tijdens (en na) zonsondergang mogelijk om het werk van Femke Schaap en Sjerk Timmer op de landtong te ervaren. Hier schijnen zij in het duister hun nieuwe lichtwerk op verschillende objecten op het buitenterrein. 
Toegang €5,00 (seizoen- en vriendenkaarthouders gratis) 

 

22 juli, 13.00 uur: speciale lunch
Onze kok Deborah bereidt als afsluiting van het seizoen een feestelijke lunch. €20,00 incl. entree en consumptie Opgeven via info@dordtyart.nl (seizoen- en vriendenkaarthouders €12,50)


22 juli, 15.00 uur
De finissage van het eerste deel van het DortdYart seizoen. Het belooft een bijzondere middag te worden waarbij de kunstenaars aanwezig zijn en twee verschillende performances plaatvinden van kunstenaar Marloes van Son en een concert van Jan Kees van Kampen. Toegang €5,00 (seizoen- en vriendenkaarthouders gratis) 

29, 30 JUNI & 1 JULI, 11.00 - 17.00 UUR
Kunstenaars gaan de laatste maand in van hun residency bij DordtYart. In dit weekend kunt u alle experimenten en onderzoeken zien, zijn de kunstenaars aanwezig en hebben we een speciaal programma samengesteld:


30 juni
Op deze laatste dag in juni kunt u een avond lang genieten van DordtYart. Onze kok Deborah kookt een mooie maaltijd waarna drie kunstenaars een korte presentatie geven over hun werk.

18.00 uur, maaltijd DordtYart
Diner bij DordtYart, aanmelden via info@dordtyart.nl
€20,- incl. een consumptie en de presentaties

20.00 uur - 22.00 uur, presentaties kunstenaars
Presentatie Jan Kees van KampenEdwin van der Heide en zodra de zon onder begint te gaan door Femke Schaap.
toegang €5,00 (seizoen- en vriendenkaarthouders gratis)1 juli, 
11.00 - 15.00 uur, workshop Marloes van Son
Op deze zondagmiddag geeft kunstenaar, muzikant en instrumentenmaker Marloes van Son een workshop waarbij u de beginselen leert van het bouwen van uw eigen instrument, een digitale mini-synthesizer.
De workshop bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste gedeelte bouwt u het elektronische circuit dat bestaat uit 4 knoppen, weerstanden, een slider, een audio-input en een Arduino. In het tweede gedeelte schrijft u het programma dat het geluid genereert. Voor beide delen zijn voorbeelden en begeleiding aanwezig.
Voor beginners en gevorderden. Ervaring met elektronica, geluid en programmeren is geen vereiste. Aanmelden via info@dordtyart.nl. Wees er op tijd bij want er is beperkt plek!
€35,- inclusief materiaal en lunch


1 juli, 
15.00 uur, presentatie Inti Hernandez
Kunstenaar Inti Hernandez plaatste bij DordtYart zijn werk Encounter, first Variation en een aantal van zijn bijzondere schaalmodellen. Bij DordtYart werkt hij aan een heel nieuw werk. Om 15.00 uur geeft Inti een presentatie over zijn werk. 
toegang €5,00 (seizoen- en vriendenkaarthouders gratis)JUNI

19 juni, 20.00 uur: DordtYart als concerthal voor het Bachfestival
Het Bachfestival organiseert een bijzonder concert in DordtYart. Tijdens de Strijkersdag van het Bachfestival is dit concert van het virtuoze Edding Quartet een must hear. Op authentieke instrumenten voeren ze u mee door de muziekgeschiedenis. Omringd door het publiek vermengen klanken van Bach zich met Beethoven tot de hedendaagse interpretatie van Gubaidulina. Een beleving vol fascinerende verwijzingen naar de grote J.S. Bach.

24 juni, 17.00 uur: slotconcert Bachfestival bij DordtYart
Op 24 juni transformeert DordtYart nogmaals van kunsthal naar concerthal voor het slotconcert van het Bachfestival. Speciaal voor de afsluiting van het Bachfestival komen ze van Denemarken naar Dordrecht: Concerto Copenhagen. Ze spelen een sprankelende mix van verse Vivaldi (door componist Rasmussen) en traditionele Bach waarbij de grenzen vervagen. Alles van het festival valt samen tijdens dit slotconcert.

8, 9 & 10 juni, 11.00 - 17.00 uur
Open studio's bij DordtYart in het weekend van 8, 9 & 10 juni! De kunstenaars zijn bij DordtYart aanwezig om hun verhalen en experimenten met u te delen. De ateliers zijn open, kunstenaars aan het werk en op zaterdag 9 juni is er een performance van kunstenaar Julien Thomas op zijn balanszoekende kunstwerk.


9 juni, 15.00 uur
Performance en presentatie Julien Thomas in samenwerking met performers Ivan Montis, Maria Udod, en Paolo Yao.MEI

Open tijdens Pinksterweekend, 18 t/m 21 mei
11.00 -17.00

Zaterdag 19 mei, 15.00 uur: Filmscreening en presentatie Sander Breure & Witte van Hulzen

Het duo Sander Breure & Witte van Hulzen hebben momenteel hun tijdelijke werkplaats in DordtYart. Ze plaatsten in de de hun Gouden Muur, een muur met tegels van goud geglazuurde afdrukken van tekeningen, gemaakt met de handen van de kunstenaars in de klei. Later volgen een aantal van hun gebeeldhouwde acteurs van diverse materialen als brons en keramiek. Met deze acteurs vervolgen ze hun onderzoek bij DordtYart: hoe verhouden deze acteurs zich verhouden tot hun publiek, hun decor, de ruimte, en tot de kunst? Op zaterdag 19 mei tonen zijn één van hun films en geven ze een presentatie over hun werk en onderzoek in de hal.

Maandag 21 mei, 15.00 uur: Bruckners Zevende symfonie door ensemble NEON
Bruckner staat bekend om zijn grootse symfonische werken. Ze worden vergeleken met kathedralen: massieve structuren, lange lijnen, een gelaagde compositie en een voortdurende afwisseling van licht en donker. De Zevende Symfonie vormt hierop geen uitzondering.

De leden van ensemble Neon hebben elkaar leren kennen tijdens de tournees van het Nederlands Studenten Orkest. Jaarlijks komen ze bijeen om onder de bezielende leiding van Bas Bijvoet een bijzonder programma in te studeren, zoals deze bij DordtYart.APRIL

28, 29
 april (openingsweekend)
28 april om 15.00 uur opent Folkert de Jong de tentoonstelling. Ook wordt er een bijzondere performance gegeven door kunstenaar Julien Thomas en zijn de kunstenaars in hun nieuwe werkplaats aanwezig.