http://www.modafinilkaufen.co

VERSCHIJNEN / VERDWIJNEN


25 april - 28 juli
donderdag t/m zondag
11.00 - 17.00 uur

finissage
zaterdag 27 & zondag 28 juli


met werken en studio's van Isabelle Andriessen, Maria Blaisse & Bin Xu, Stéphane Cauchy, Driessens & Verstappen, Femke Herregraven, Susanna Inglada, J&B, Rick van Meel, Funda Gül Özcan, Sarah van Sonsbeeck en Puck Verkade. Ook tonen Edwin van der Heide en Barbara Visser op een bijzondere manier werk en maakt Sachi Miyachi een finale performance. Bekijk hier het schema van de artists in residence:


schema.jpgPROGRAMMA:

donderdag t/m zondag 
11.00 - 17.00 uur

elke zaterdag, 14.00 uur: rondleiding verschijnen / verdwijnen
Elke zaterdag om 14.00 uur kunt u meelopen met een open rondleiding. Na de rondleiding heeft u de tijd om zelf de werken te ervaren en kunstenaars te spreken. 

€10,00 (gratis voor vrienden- en seizoenkaarthouders)
Aanmelden via info@dordtyart.nl


__________
___________________

 

JULI


zondag 21 juli, 14.00 - 16.00 uur
The Glass Delusion Live met Barbara Visser en Bart Haensel
Kan alleen Bianca Casta ore een glas kapot zingen? Welk misverstand leidde tot de uitvinding van de telescoop? Hoe klinkt vragend glas en waarom is de mimespeler veroordeeld tot een glazen gevangenis?
The Glass Delusion is een langlopend onderzoek van Barbara Visser en Bart Haensel, dat afwisselend in audio, video, installatie en live wordt gedeeld.
Je bent uitgenodigd voor een bezoek aan onze wunderkammer, waar we delen uit het onderzoek bekijken, beluisteren en verbeelden. Een middag over glaswaan, geheime kennis, fabels en feiten uit de populaire cultuur, én een goed moment om het glas te he en op kunst en wetenschap. Entree €7,50, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.


zaterdag 27 en zondag 28 juli
Finissage met performance Sachi Miyachi


_____________________________


geweest:

APRIL

zondag 21 & maandag 22 april
11.00 - 17.00 uur
Paasweekend met werken van alle kunstenaars, open studio's van van Maria Blaisse & Bin Xu, Rick van Meel, Funda Gül Özcan en J&B en rondleidingen om 12.00 uur en om 15.00 uur (aanmelden via info@dordtyart.nl). Entree €7,50 (vrienden- en seizoenkaarthouders gratis).

MEI

donderdag 30 mei, 20.15 uur
Cello Concert DordtYart

Tijdens het festival Dordt in Cello vindt er een bijzonder cello concert plaats in DordtYart. Op donderdagavond 30 mei vult het Amsterdamse Cello Octet de hal met klanken van het stuk '8' van componist Michael Gorden. Meer informatie en tickets vindt u hier: Dordt in Cello.

Voor New Yorker Michael Gordon heeft minimal music geen geheimen meer. In ruim 30 jaar keerde hij het minimal-genre binnenstebuiten en vond een eigen componeertaal. In ‘8’ cirkelen cello klanken eerst in een bepaalde richting, dan tegenovergesteld en eindigt het in een koraal, waar het geluid van de cello’s in een machtig orgel transformeert. Meer informatie vindt u op www.dordtincello.nl.

JUNI

1e en 2e Pinksterdag open voor publiek
11.00 - 17.00 uur

donderdag 13 juni, 20.00 uur
Een avond met Marjoleine de Vos en Puck Verkade
Marjoleine de Vos is dichter en journalist. Als redacteur bij het NRC schrijft ze over kunst, literatuur en koken en maakt wekelijks een column over wat haar bezighoudt op de opiniepagina. In 2000 verscheen haar eerste dichtbundel en sindsdien brengt ze met regelmaat poëziebundels uit. Spannend wat er tijdens deze avond zal verschijnen en door de Vos zal worden voorgedragen.
Puck Verkade start 12 juni met haar werkperiode bij DordtYart waar ze zal werken aan een nieuwe film. Ze bouwt een levensgrote filmstudio met decorstukken waarin een nieuw verhaal af zal spelen: een mot die met een existentieel dilemma zit en niet kan kiezen tussen donker en licht. Hoe ze haar beelden laat ontstaan en hoe haar verhalen zich ontwikkelen, vertelt ze op 13 juni. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis

donderdag 20 juni, 27 juni en 4 juli, 14:00 - 17:00 uur
Cursus hedendaagse kunst Hovo Rotterdam x DordtYart:
DordtYart presenteert een bijzondere cursus hedendaagse kunst en esthetica in samenwerking met Hovo van Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze cursus gaat u niet zomaar naar de tentoonstelling maar bent tijdens het bezoek actief deelnemer in het productieproces en gaat in gesprek met de kunstenaars van DordtYart en professoren van de Hovo. U leert letterlijk tussen de kunst van de tentoonstelling. Meer informatie vindt u hier.

donderdag 27 juni, 20.00 uur
Een avond met Maarten Doorman en Sarah van Sonsbeeck
Een avond met Maarten Doorman en Sarah van Sonsbeeck

Maarten Doorman is schrijver, filosoof en bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur aan de universiteit in Amsterdam. In 2014 gaf Doorman een bijzondere lezing bij DordtYart tijdens GlassFever naar aanleiding van het werk van Koen Vanmechelen. Donderdag 27 juni staat in het teken van verschijnen / verdwijnen. Doorman spreekt over zijn werk en gaat in gesprek met kunstenaar Sarah van Sonsbeeck. Sarah startte zes weken geleden met haar werkperiode. Onbevangen startte zij haar onderzoek en eindigde met een heel nieuw werk: For Jan. Een werk dat u zelf kunt ervaren door achter het bureau, in de stoel van de kunstenaar te gaan zitten. Een compositie van vierhoekige vormen in de ruimte komt uw gezichtsveld binnen. De vlakken zijn met bladmessing en bladgoud in de ruimte aangebracht als gouden graffiti. Het werk is zowel een eerbetoon aan-, als plagiaat van de door van Sarah bewonderde kunstenaar Jan Dibbets. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.

JULI

donderdag 20 juni, 27 juni en 4 juli, 14:00 - 17:00 uur
Cursus hedendaagse kunst Hovo Rotterdam x DordtYart:
DordtYart presenteert een bijzondere cursus hedendaagse kunst en esthetica in samenwerking met Hovo van Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze cursus gaat u niet zomaar naar de tentoonstelling maar bent tijdens het bezoek actief deelnemer in het productieproces en gaat in gesprek met de kunstenaars van DordtYart en professoren van de Hovo. U leert letterlijk tussen de kunst van de tentoonstelling. Meer informatie vindt u hier. Entree €5,00, vriend- en seizoenkaarthouders gratis.


vrijdag 5 juli, aangepaste openingstijden: 11.00 - 13.00 uur

Let op: de hal is op vrijdag 5 juli voor publiek geopend van 11.00 - 13.00 uur, daarna vindt er een evenement plaats en is er geen geen toegang meer mogelijk.

_____________________________