Veiling Sachi Miyachi

‘There are millions of possible materials around us to make an artwork. There are more than millions of ways to treat materials by artist’s hands. Artist chooses materials and progresses them to form in their ways. Or materials choose artist to form it into artwork.’ (Sachi Miyachi)

De kunstenaarsmaterialen van de afgelopen acht jaar DordtYart hebben zich opgestapeld en verzameld in en rondom de hal. Het gaat om metalen platen, piepschuim blokken, touw maar ook om planten, meubelen, een boot, handdoeken en bekers, spullen die nodig waren om de Biesboschhal tot een centrum voor hedendaagse kunst te maken. Toen wij Sachi vroegen een finale performance te maken, viel haar oog direct op deze materialen. Met knalgele stickers in haar hand is ze met medewerkers van de hal gaan rondlopen en heeft de materialen verzameld, gerangschikt, tentoongesteld in de hal. Naast dat de spullen hier liggen, heeft ze ook een catalogus gemaakt waarin alle voorwerpen te vinden zijn. De materialen worden tijdens een speciale veiling verkocht in het finissageweekend (27 en 28 juli). Hiermee hopen we dat spullen een nieuwe bestemming krijgen. 

Wij nodigen u graag uit voor deze veiling. Een veilingmeester, assistenten, Sachi en het decor van DordtYart zorgen samen voor deze afsluitende performance in de hal. Alle spullen uit de catalogus van Sachi komen voorbij en gaan met degene mee die de spullen het hardst nodig heeft. ‘It’s not about the money, it’s the psychological part that interests me. It’s going to be another way of judging.’ Het geld dat opgehaald wordt tijdens de veiling gaat naar de toekomst van DordtYart: naar het nieuwe plan.

U vindt hier de uitnodiging met het tijdsschema van de dag.