Lab Programma

Het LAB programma van DordtYart is in volle gang. Kunstenaar Peter Vink vult het raster op de landtong met 1500 stukjes glas, (fashion)designer Conny Groenewegen is in haar tijdelijke studio op de eerste verdieping aan het werk en in augustus staat Studio Drift drie volle dagen aan de glasovens om te experimenteren met obsidiaan.

Het LAB programma van DordtYart is bedoeld voor experiment, nieuwe ontwikkelingen in het werk van de kunstenaars, proeven en ontdekkingen. Dit seizoen werken 4 kunstenaars in het LAB programma van DordtYart: Peter Vink, Conny Groenewegen, Studio Drift en Koen Vanmechelen.


Studio Vrij Glas
Studio Vrij Glas heeft de werkplaats met drie ovens in Dordtyart geleverd. Durk Valkema is de glasexpert die de coördinatie doet van het LAB programma. Er worden artistieke proeven uitgevoerd voor en met kunstenaars. Voor Koen Vanmechelen zijn er onderdelen gemaakt voor de groeiende installatie in de hal. Ook de andere kunstenaars in het LAB programma maken gebruik van deze bijzondere glasovens, de ovens van de vader van Durk, de beroemde glaskunstenaar Sybren Valkema.

Meer informatie over de kunstenaars en hun onderzoek van de LAB kunstenaars vindt u hier.