Conny Groenewegen

Het werk van Conny Groenewegen gaat over draad, en alles wat uit draad kan voortkomen. Groenewegen heeft jaren geleden haar focus gelegd op het onderzoek naar ruimtelijke geknoopte en gebreide constructies. Hiervoor heeft ze allerlei verschillende breisels ontwikkeld. Tijdens het LAB programma van DordtYart gaat Groenewegen hiermee een stap verder en doet ditmaal onderzoek naar zaad pods. Onderzoek naar de materialiteit van de huid, de constructie en stevigheid van zowel het exterieur als het interieur van de zaad en een ruimte creëren waarin je deze materialiteit als bezoeker kan ervaren.

Lees meer >>>

Studio Drift

Studio Drift maakt installaties en interactieve sculpturen die een relatie en dialoog aangaan tussen natuur en technologie. Vaak is het startpunt voor een nieuw werk een directe inspiratie uit de natuur zoals een paardenbloem of het voortbewegen van een kwal. De werken die vervolgens ontstaan balanceren tussen kunst en design. Innovatie is een belangrijk motief in de werken van Studio Drift.

Lees meer >>>

Koen Vanmechelen

Conceptueel kunstenaar Koen Vanmechelen houdt zich bezig met bioculturele diversiteit en identiteit. De kip en het ei zijn motieven in zijn werk. Met het Cosmopolitan Chicken Project kruist Vanmechelen nationale kippenrassen tot kosmopolitische kippen. De kip staat voor Vanmechelen symbool voor la condition humaine.

Lees meer >>>

Peter Vink

Peter Vink maakt installaties op locatie. In zijn werk gaat hij uit van de specifieke eigenschappen van een ruimte of omgeving en laat deze versterken door onze ervaring van de ruimte te beïnvloeden.
In het LAB programma van DordtYart gaat Vink aan de slag met een werk dat speciaal gemaakt is voor de landtong op het buitenterrein van DordtYart. Het uitzicht vanaf de kop van de uitham is het uitgangspunt van dit kunstwerk. Deze uitham heeft door de geplande  nieuwbouw de straatnaam “Werf van Hippos” gekregen van de gemeente Dordrecht.

Lees meer >>>

Studio Vrij Glas

Studio Vrij Glas heeft de werkplaats met drie ovens geleverd. Durk Valkema is de glasexpert die de coördinatie doet van het LAB programma. Er worden artistieke proeven uitgevoerd voor en met kunstenaars. Voor twee kunstenaars worden onderdelen gemaakt voor de groeiende installatie. Durk gebruikt hierbij de oven die zijn vader, de beroemde glaskunstenaar Sybren Valkema, ontwikkeld heeft op basis van het concept van Harvey Littleton.

Lees meer >>>