Algemene informatie

Algemene informatie Sense of Music
De programmering zoekt de grenzen op van het Klankbodem-paviljoen: naast typische paviljoenconcerten zoals het repetitieve repertoire van componisten als Simeon ten Holt, Franssens en Charlemagne Palestine, uitgevoerd door o.a. Rondane Kwartet, Ralph van Raat en Ivo Janssen, programmeren we o.a. Slagwerk Den Haag, Huygens Vocal Ensemble, harpist Remy van Kesteren en bijzondere experimenten met muzikale ontdekkingsreizen van Sounding Bodies en Brigitte van Hagen.

Klankbodempaviljoen
Het klankbodempaviljoen is een uniek muziekpaviljoen gebouwd zodat muziek optimaal tot zijn recht komt.
In het muziekpaviljoen hoor je niet alleen de muziek; je voelt de muziek. Dré Wapenaar, de kunstenaar achter het klankbodempaviljoen, heeft met dit bijzondere podium een unieke ruimte gecreëerd, waarbij de akoestische ervaring centraal staat: de resonanties zijn in en om je. Muziek wordt zo een totaalervaring waarbij speciale aandacht is voor zowel de muzikant als de toehoorder qua akoestiek.

Dit klankbodempaviljoen is gemaakt in DordtYart, met de première op de landtong van DordtYart, in 2013. Het paviljoen is opgedragen aan componist Joep Franssens, In zijn werken maakt hij gebruik van de klankregisters van alle bespeelde instrumenten. Met name zijn composities voor meerdere toetsinstrumenten dienden als inspiratie voor dit paviljoen. Lees meer over het klankbodempaviljoen van Dré Wapenaar op zijn website.