The Glass Delusion Live

05/07/19           Zondag 21 juli staat in het teken van glas tijdens The Glass Delusion Live. The Glass Delusion is een langlopend onderzoek van Barbara Visser en Bart Haensel, dat afwisselend in audio, video, installatie en live wordt gedeeld.

Lees meer >>>

Veiling Sachi Miyachi

05/07/19           Tijdens het laatste weekend van DordtYart vindt er een bijzondere veilig plaats bij DordtYart. Van de kassa en de tribunes, tot kunstenaarsmaterialen en kop en schotels. De veiling is een performance van kunstenaar Sachi Miyachi.

Lees meer >>>

Gedichten over DordtYart

02/07/19           Speciaal voor het programma Chris Natuurlijk (RTV) schreef Bianca de Boer een gedicht. Eerder schreef Marieke van Leeuwen een gedicht over klanken de hal. Op deze nieuwspagina vindt u beide gedichten over DordtYart.

Lees meer >>>

Aangepaste openingstijden 5 juli

01/07/19           Op vrijdag 5 juli is DordtYart open van 11.00 - 13.00 uur. De hal is deze ochtend gewoon te bezoeken. Na 13.00 uur sluit de hal vanwege een grote manifestatie in de hal. De hal is dan niet meer toegankelijk voor publiek.

Lees meer >>>

Programma DordtYart 2019

09/06/19           Voor het laatste seizoen DordtYart in de Biesboschhal hebben wij een mooi programma samengesteld met lezingen, presentaties en performances. Startend op 13 juni met een avond met Marjoleine de Vos en Puck Verkade.

Lees meer >>>

Pinksterweekend bij DordtYart

09/06/19           Tijdens het Pinksterweekend (8, 9 en 10 juni) is DordtYart open voor publiek. Een mooi moment om de verschillende stadia van de werkperiodes te ervaren!

Lees meer >>>

Cello Concert DordtYart

23/05/19           Tijdens het festival Dordt in Cello vindt er een bijzonder cello concert plaats in DordtYart. Op donderdagavond 30 mei vult het Amsterdamse Cello Octet de hal met klanken van het stuk '8' van componist Michael Gorden.

Lees meer >>>

Toekenning Mondriaan Fonds

10/05/19           Goed en mooi nieuws: we hebben de bijdrage Opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds ontvangen voor onze laatste tentoonstelling in de Biesboschhal!

 

Lees meer >>>

DordtYart geopend!

30/04/19           Tijdens het Paasweekend opende de grande finale van DordtYart: verschijnen / verdwijnen. Met veel publiek, een prachtige performance, de eerste werkplaatsen en de aanwezige kunstenaars vulde de hal zich met nieuwe energie.

Lees meer >>>

Opening DordtYart 2019

30/01/19           In het paasweekend van 21 & 22 april begint het nieuwe seizoen DordtYart. Het is het laatste jaar, want na acht jaar werken en experimenteren verdwijnt DordtYart uit de oude machinehal.

Lees meer >>>

2019 verschijnt

05/01/19          DordtYart 2019 verschijnt. Terwijl wij werken aan het nieuwe seizoen en de winter geen activiteit in de hal betekent, zagen we toch bij de haven een omgevallen boom. Doorgezaagd- nee - doorgeknaagd, een bever.

Lees meer >>>

Performances Science of Sound

05/09/18          Zaterdag 8 en zondag 30 september organiseren wij speciale performances door de Science of Sound kunstenaars. Met o.a. Paul Devens, Andreas Sahl Andersen en Horst Rickels & Robert Pravda.

Lees meer >>>

Science of Sound

27/07/18          Vanaf 1 september is DordtYart gevuld met geluid- en klankinstallaties voor de tentoonstelling Science of Sound. Wij nodigden 16 kunstenaars uit om een klinkend werk te plaatsen in de hal.

Lees meer >>>

TUSSENBEELD

26/07/18          Tijdens de tentoonstelling Science of Sound zal achterin het pand een extra tentoonstelling te zien zijn georganiseerd en samengesteld door kunstenaar Trudy Kunkeler, met op 23 september een speciale lezing.

Lees meer >>>

Finissageweekend 20 t/m 22 juli

07/07/18          Afgelopen tweeënhalve maand zijn elf kunstenaars aan het werk gegaan bij DordtYart. Hun werkperiode zit er bijna op, wij nodigen u graag uit voor het finissage weekend!

Lees meer >>>