Stéphane Cauchy

Stéphane Cauchy is gefascineerd door de behoefte van de mens om de wereld te willen begrijpen. Hij toont de poëzie van alledaagse ervaringen, waarin een natuurkundig verschijnsel te ontdekken valt. Hij doet onderzoek naar de concepten van tijd en ruimte. ‘Een beweging is een beweging in de ruimte’, zegt Stéphane. Hij gebruikt eenvoudige mechanieken om zijn werk te laten bewegen. Als je een beweging maakt, krijg je te maken met tijd én ruimte. De beweging in zijn werk is onvoorspelbaar en verwondert altijd.


Binnen toont Stéphane het werk dat hij in DordtYart maakte tijdens een residentie in 2014. Elk onderdeel  van deze bewegende mobile maakte Stéphane zelf.
Buiten in de haven van DordtYart toont hij het werk Untitled bucket. Een simpele beweging met een grote de spanning: die van het moment van het kantelen van de emmer. Het water dat omhoog geklommen is klettert terug de haven in.

Tijdens zijn werkperiode zal Stéphane werken aan een onderzoek waarin hij nog dieper graaft naar de betekenis van chaos en onvoorspelbaarheid. Dit keer zal hij vooral werken met (elektro)magneten.