Maria Blaisse en Bin Xu

Maria Blaisse en Bin Xu konden niet eerder zo groot werken als ze bij DordtYart komen doen. Hun jarenlange materiaal- en vormonderzoek zal worden ingezet voor de bouw van een groot, nieuw werk van bamboe. 

Maria Blaisse werkt al jaren met bamboe en kent het materiaal door en door. De basis van haar werk is een continu onderzoek naar de mogelijkheden van het materiaal. Grotendeels vanuit één vorm, de torus. Dit proces levert een groot potentieel aan toepassingsmogelijkheden. Zoals voor performances, mode, architectuur en producten. Essentieel in haar werk zijn eenvoud, helderheid, schoonheid, duurzaamheid en het optimaal gebruik van het materiaal en haar kwaliteiten.

Bin Xu is ontwerper en zoekt in zijn werk naar de harmonie tussen eenvoud en betekenisvolle functionaliteit. Hij is geïnteresseerd in wetenschap, natuurkunde en wiskunde en haalt zijn inspiratie uit observaties van de natuur, mensen en veranderingen. In de hal vindt je een aantal van zijn objecten die u kunt kopen en onderdeel kunnen worden van uw omgeving. Werken die een bepaalde rust en concentratie geven.

Sinds een aantal jaar werken Maria en Bin samen. In de hal werken ze aan een ruimte van bamboe die u straks zelf kunt betreden. Dit werk zal met haar 12 x 3 x 6 meter de bezoeker uitnodigen de ruimte te betreden en de beweging en daarmee energie van de constructie zelf te ervaren.