Isabelle Andriessen

Wanneer noemen we iets menselijk of niet-menselijk, levend of niet-levend? Kunnen materialen transformeren gedurende een tentoonstelling of 'slapen' wanneer ze zich in een collectie bevinden? 

In de werken en installaties van Isabelle Andriessen worden deze vragen gesteld. Ook in het werk Terminal Beach dat u in de hal vindt reageren de werken op de gemaakte en de natuurlijke omstandigheden. De sculpturen en de plaats van de sculpturen in de hal zien er geen dag hetzelfde uit. Het werk transformeert en ontwikkelt waar u bij staat. ‘Ik beschouw mijn werken als sinistere performers, opgebouwd uit materialen die actief zijn en zich ontwikkelen – vaak onomkeerbaar – over de tijd. Mijn ambitie is een eigen niche te creëren in een speculatief gebied tussen beeldhouwkunst, performance en wetenschap, gebruikmakend van verschillende kennisgebieden, media en materialen.’ 

Isabelle gaat haar zes weken residency gebruiken om sculpturale elementen fysiek op elkaar te laten reageren en elkaars ontwikkeling te manipuleren.