Funda Gül Özcan

Funda Gül Özcan maakt opvallende ruimtelijke installaties vol beelden en kleuren die je meenemen in de wereld en verhalen van de kunstenaar. In DordtYart plaatst ze haar werk It Happened As Expected, een installatie officieel gemaakt voor een Turkse bar in Graz. Het is een autobiografisch werk waarin we het leven van Funda van geboorte tot nu voorbij zien komen. Funda is geboren in Beiren in een gezin van Turkse migranten. In haar werk verschijnen beelden vol verwijzingen naar de politieke, persoonlijke en maatschappelijke ontwikkelingen in haar leven. Van haar geboorte in de bergen van Duitsland tot een ‘face swab’ met Erdogan gedurende de hele installatie ‘I’m so sorry’ zegt.

In de hal wil Funda tijdens haar werkperiode aan het werk gaan met nieuwe manieren van projecteren en gelaagdheid. Daarnaast zal Funda weer teruggaan naar waar haar werk is gestart, het werken met hout als ambachtelijk houtsnijder.

Funda won net voor de opening van de tentoonstelling de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Lees hier het artikel over deze mooie prijs.