Femke Herregraven

Femke Herregraven zoekt in haar werk de relatie tussen financiële waarde, geologische instabiliteit, biologische en technologische zelfgeorganiseerde systemen. Haar tekeningen, afdrukken en sculpturen bevatten het spel tussen fysieke materiaaleigenschappen en digitale technologie. De panelen in de hal bevatten reliëfs met data die in eerste instantie niet voor de ogen bedoeld waren. Het zijn gegevens en codes, die automatisch worden gegenereerd, geanalyseerd en verwerkt.

‘How can I – and ‘we as humans beings’ – relate to and navigate the new value systems, material realities and geographies that nancial logic carves out? In recent years I use finance and the process of nancialisation as a meta-narrative in my work in order to explore what it means to be a human being in our contemporary society.’ 

Femke werkt momenteel aan de ontwikkeling van grootschalige installaties en omgevingen die toegankelijk zijn voor het publiek. De installaties hebben een verhalende structuur omdat ze video- en audioscripts toevoegt aan haar werk. Bij DordtYart gaat ze verder met deze ontwikkelingen en vooral met de grootte van deze grote ruimtelijke installaties.