Lunchcafé

Tijdens GlassFever bereidt de keuken van het DordtYart lunchcafé bijzondere lunches tussen 12.00 uur en 14.30 uur. De keuken laat zich inspireren door het kunstwerk van Koen Vanmechelen. De kok verwerkt ingrediënten die u in de hal heeft gezien, zoals eieren, champignons, kip en zaden.

Glasblazen

In samenwerking met Vereniging van Vrienden Modern Glas organiseert DordtYart een aantal weekenden waarin glasblazers zaden, eieren en paddenstoelen kunnen blazen en zo een bijdrage leveren aan de groei van de installatie van Koen Vanmechelen. Hieraan kunt u meedoen, als geïnteresseerde beginner of als gevorderde.


Meer informatie onder nieuws.

Rondleidingen in DordtYart

Een bezoek aan DordtYart wordt nog leuker wanneer u een rondleiding boekt. Onze enthousiaste rondleiders vertellen u graag over het gebouw, de historie, de kunstenaars en natuurlijk over de kunstwerken.

Entree + rondleiding + koffie/thee:  €15,- p.p.
Entree + rondleiding + koffie/ thee + lunch: prijs afhankelijk van de gemaakte keuze

Rondleidingen vanaf 10 personen te reserveren.

CKV in DordtYart

Jongeren kunnen de hal bezoeken als culturele activiteit. Zij kunnen van dichtbij zien hoe kunst wordt gemaakt en de kunstenaars vragen stellen. Het Dalton Lyceum uit Dordrecht organiseert zelfs een speciale ckv-dag, waarop alle nieuwe vierdejaars havo en vwo leerlingen kennismaken met kunst in DordtYart en Dordrecht.

Vergaderen in DordtYart

Bent u op zoek naar een inspirerende plek om te vergaderen? In DordtYart is alles aanwezig. In de voorhal kunt u gebruik maken van onze tribunes, beamer en geluidsinstallatie. Na afloop van de vergadering kunt u, samen met één van onze rondleiders, de hal bezoeken. Informeer naar de mogelijkheden.

Fotografie in DordtYart

Wist u dat DordtYart een prachtige locatie is voor bruidsfotografie of familieportretten? De industriële sfeer in de hal, samen met de veelal grote kunstwerken en de rijk begroeide landtong vormen een bijzonder decor. Vanaf de landtong kijkt u uit op onder andere Villa Augustus en het Energiehuis. Een perfecte locatie voor bruidsfotografie vanwege de prachtige binnen- en buitenruimtes, overgoten door Hollands licht. Prijs: €100,- Foto: marvindekievit.com

Vieren met de kunst in DordtYart

Wilt u uw verjaardag op eigenzinnige wijze vieren? Vier het in DordtYart. In het Yartcafé kunt u uw gasten ontvangen aan een feestelijk gedekte tafel. Wij zorgen voor koffie, thee of een gevuld glas. In overleg serveren wij ook taarten, lunch of hapjes.  Eén van onze medewerkers geeft uw gezelschap een rondleiding. Wij heten u graag welkom.