Science of Sound

In de tentoonstelling Science of Sound vindt u een grote diversiteit aan geluid- en klankinstallaties. De kunstenaars houden zich allen op een geheel eigen manier bezig met geluid. Horst Rickels en Robert Pravda veranderen de oude machinehal in een groot instrument met hun constant roterende Leslie speakers, Roel Heremans neemt u met het medium radio mee in een bijzondere choreografische denkervaringen, Cathy van Eck laat zachte wind klinken waar u met uw adem de weersomstandigheden kan veranderen.

In 2017 vulde DordtYart de hal met geluid tijdens de tentoonstelling Sense of Sound. De geschiedenis van de hal, de akoestiek, de ruimte en het licht bleken geweldige componenten te zijn voor een tentoonstelling gericht op geluidkunst. Domeniek Ruyters schreef voor MetropolisM: “Het tekent hoezeer deze geluidstentoonstelling hier op zijn plek is. Het gebouw biedt de geluidkunst een contact die haar in een verrassend breder perspectief plaatst. Elders is dit nummer wordt geschreven over de zoektocht naar de ideale plaats voor geluidkunst. Ik geloof dat DordtYart in Dordrecht die al gevonden heeft."

In deze bijzondere vindplaats worden oren en ogen nu gericht op de nieuwe tentoonstelling vol geluidgolven: Science of Sound, met:

Erfan Abdi
Justin Bennett
Cathy van Eck

Paul Devens
Edwin van der Heide
Roel Heremans
Jan Kees van Kampen
Lars Kynde
Andreas Sahl Andersen
Tao Sambolec
Horst Rickels & Robert Pravda
Mike Rijnierse & Rob Bothof
Bram Vreven & René Jansen

Science of Sound: 1 september t/m 7 oktober 2018
Vrijdag t/m zondag, 11.00 - 17.00 uur

Opening: 1 september, 15.00 uur