Projecten AIR in volle gang

Andi Schmied en Augustus Veinoglou zijn nu halverwege hun residency. Hoewel de eerste contouren van hun werken zichtbaar worden, blijven zij onderzoeken.

Andi Schmied werkt aan verschillende projecten die allen te maken hebben met architectuur en hoe de mens zich beweegt binnen de kaders van een stad. Ze bouwt een schaalmodel van een fictieve stad, waarvoor ze bouwkundige termen losweekt van de context. De definities van een raam, balkon of trap krijgen zo een nieuwe betekenis en daardoor een nieuwe vorm. Verder volgt Schmied het proces van twee nieuwbouwprojecten in Dordrecht door elke dag een analoge foto te maken.

Augustus Veinoglou is geïnteresseerd in de relatie tussen het zelfbewustzijn en de notie van vooruitgang. Hij herkent deze vooruitgang in objecten die functioneren in het water. Daarom kiest hij ervoor om objecten te onderzoeken die zijn ontwikkeld om met water te werken, objecten die het water vasthouden of behouden.
Deze objecten vormen kunstmatige omgevingen die invloed hebben op het individu. Veinoglou is geïnteresseerd in de melancholische, introspectieve en poëtische kwaliteiten die voortkomen uit deze interactie.
Hij werkt momenteel aan een sculpturale installatie en vervolgt zijn onderzoek door middel van video en schrijven. Volg hem op zijn blog: https://novonavis.wordpress.com

Eindpresentatie artists in residence 28 juni om 15.00 uur.

veinoglou2.jpg