Prijs voor DordtYart

In het leerwerkbedrijf kunnen jongeren met kunstenaars samen werken. Daarnaast zijn er mogelijkheden aan de balie, horeca en techniek. Voor de aanpak van jeugdwerkloosheid is een plan gemaakt waar DordtYart prijswinnaar is geworden.

Het project Kiezen voor Jongeren is in januari gestart met de intakes en selectie. Van vele kanten zijn jongeren naar ons verwezen zodat een mooie groep gevormd is die 26 februari met het voortraject start. Overigens stromen de aanmeldingen nog binnen. In het voortraject van vier weken zijn er twee dagen cursus en twee dagen snuffelstage per week.

Men oefent tijdens de cursus de sociale vaardigheden, assertiviteit en werknemers-vaardigheden zoals discipline en luisteren naar instructie. Ook is er de mogelijkheid voor individuele begeleiding bijvoorbeeld op het terrein van financiën en huisvesting. Na het voortraject begint de stageperiode om zich te bewijzen in de toekomstige werksituatie. Eind maart moeten zo zes jongeren bij DordtYart aan het werk zijn en minstens zes elders bij Dordtse bedrijven. Veel klanten van DordtMij zijn enthousiast over de kans die jongeren krijgen en zijn bereid om in hun bedrijf mogelijkheden aan te bieden om aan het werk te gaan.