Performances Science of Sound

Graag nodigen wij u uit om zaterdag 8 en zondag 30 september te komen luisteren en uw oren te laten verrassen. De nieuwe installaties zijn te beluisteren en bekijken en worden er twee bijzondere performances gegeven. Om 15.00 uur gaan we van start met de performances.

(Toegang €5,00, seizoen- en vriendenkaarthouders gratis)

Zondag 30 september, 15.00 uur: Robert Pravda & Horst Rickels
Op deze zondagmiddag nemen Robert Pravda en Horst Rickels je mee in een bijzondere soundscape. Ze spelen met hun acht geplaatsten Leslies ‘Soundtrack voor een imaginaire film’.

__________________

- geweest -

Zaterdag 8 september, 15.00 uur: Andreas Sahl Andersen en Paul Devens

Andreas Sahl Andersen bespeelt de installatie die hij momenteel opbouwt in de hal: een groeiende verzameling onderdelen die samen verbinding maken en een nieuw instrument vormen. De onderdelen staan als kleine sculpturen zorgvuldig bij elkaar opgesteld in en rondom één van de pilaren van de oude machinehal. Hiermee heeft DordtYart als ruimte grote invloed op de vorm en klank van het werk.

Paul Devens geeft de speciale performance Copper, waarin u zich kan laten onderdompelen in het geluid van digitale en analoge synthesizers die verspreid staan opgesteld in de hal. Deze sonische performance voegt zich naar de ruimte doordat de akoestiek aangesproken wordt door een veelheid aan tonen en boventonen. De compositie bestaat uit trage verschuivingen en glissando's die de sensorische rol van het luisteren aanspreekt.