Opening DordtYart 2019

verschijnen / verdwijnen

Geluidsgolven vloeien over de landtong, water klettert in de haven, materialen uit het magazijn worden uitgezocht en gerangschikt, er wordt een filmset opgebouwd en live gebruikt, vrachtwagenbanden roteren, bamboe wordt gespleten, een satelliet daalt neer..

De ‘grande finale’ in het laatste jaar DordtYart heeft het motto verschijnen / verdwijnen. Zeventien kunstenaars worden uitgedaagd om met dit thema aan de gang te gaan. Veertien van deze kunstenaars werken vijf tot zes weken lang aan nieuwe onderzoeken en installaties. Met elkaar vormen zij een bedrijvige werkgemeenschap waarin kunstenaars, assistenten en technici elkaar stimuleren in kwaliteit, originaliteit en vreugde voor de kunst. De interactie met u als toeschouwers geeft de kunstenaars een extra impuls en daarom is de hal vier dagen per week geopend voor publiek. Wij organiseren voor jullie en de kunstenaars een interessant randprogramma met lezingen, performances en presentaties.

De kunstenaars in residency zijn: Isabelle Andriessen, Maria Blaisse & Bin Xu, Stéphane Cauchy, Driessens & Verstappen, Femke Herregraven, Susanna Inglada, J&B, Rick van Meel, Funda Gül Özcan, Sarah van Sonsbeeck en Puck Verkade. Ook tonen Edwin van der Heide en Barbara Visser op een bijzondere manier werk en maakt Sachi Miyachi een finale performance.

Opening
20 april (op uitnodiging)

Paasweekend
21 & 22 april
11.00 - 17.00 uur

25 april - 28 juli
donderdag t/m zondag
11.00 - 17.00 uur