GLASSFEVER

De collectie van Adriano Berengo beheerst 4 lokaties in Dordrecht onder de titel Glassfever, hedendaagse kunst in glas. De tentoonstelling is gewijd aan de artistieke visie en bijzondere glaskunstcollectie van Adriano Berengo, eigenaar van de gelijknamige glaswerkplaats en galerie op het eiland Murano in Venetië.

Berengo blaast de glasindustrie van Murano nieuw leven in en daagt hedendaagse kunstenaars uit te werken met glas. Door zijn aanpak heeft hij vele internationaal beroemde kunstenaars geïnspireerd tot het maken van spectaculiare kunstwerken in glas. Een groot deel van de tentoonstelling is eerder getoond in ‘Glassstress’, een tentoonstelling die vanaf 2009 vast onderdeel uitmaakt van de parallel programmering van de internationale kunstmanifestatie de Biënnale van Venetië en afgelopen jaren in veel wereldsteden te zien is geweest zoals New York, Stockholm en Londen.

De tentoonstelling met meer dan 80 glaskunstwerken- en installaties van zo'n 60 kunstenaars is te zien op vier bijzondere locaties in Dordrecht: DordtYart, Dordrechts Museum, Huis van Gijn en het Dordts Patriciërshuis. Meer informatie: glassfever.nl