Glasovens in DordtYart

Er zijn al prachtige objecten gemaakt tijdens de werkdagen aan de glasovens in DordtYart. Zo hebben er een aantal workshops plaatsgevonden voor beginners, waarbij is gewerkt aan de zaden voor de installatie van Koen Vanmechelen. De gevorderde glasblazers hebben gewerkt aan de zwammen en bloemen voor in de installatie.

Naast deze workshops wordt er ook regelmatig door en met kunstenaars aan de glasovens gewerkt. Dit is allemaal in het kader van het speciale LAB programma. Een programma waarbij de kunstenaars worden begeleid in hun artistieke proces aan de glasovens. Een spannend proces, want het is een medium waarin de meeste kunstenaars nog nooit hebben gewerkt.

Hieronder vindt u een overzicht van de dagen dat er in DordtYart aan de ovens wordt gewerkt.
Dit maakt uw bezoek aan GlassFever natuurlijk helemaal compleet!

5, 6 & 7 augustus
Studio Drift

13, 14 augustus
Conny Groenewegen.
Glaskunstenaars Marinke van Zandwijk, Geir Nustad / Josja Schepman
voeren het werk uit aan de ovens. o.l.v en m.m.d. Vereniging Vrienden
van Modern Glas.

 

Studio Vrij Glas
Studio Vrij Glas heeft de werkplaats met drie ovens in Dordtyart geleverd. Durk Valkema is de glasexpert die de coördinatie doet van het LAB programma. Er worden artistieke proeven uitgevoerd voor en met kunstenaars. Voor Koen Vanmechelen zijn er onderdelen gemaakt voor de groeiende installatie in de hal. Ook de andere kunstenaars in het LAB programma maken gebruik van deze bijzondere glasovens, de ovens van de vader van Durk, de beroemde glaskunstenaar Sybren Valkema.