Glasblazen

In samenwerking met Vereniging van Vrienden Modern Glas organiseert DordtYart een aantal weekenden waarin glasblazers zaden, eieren en paddenstoelen kunnen blazen en zo een bijdrage leveren aan de groei van de installatie van Koen Vanmechelen. Hieraan kunt u meedoen, als geïnteresseerde beginner of als gevorderde.

Geïnteresseerde beginners: 14 mei (vol), 15 mei (vol), 28 mei, 29 mei, 4 juni (vol), 5 juni (vol), 2 juli (vol) en 3 juli(vol).
Onder begeleiding van een ervaren glasblazer leert u de beginselen van het glasblazen. Wat komt er bij kijken en hoe werkt het eigenlijk? Tijdens deze workshop worden ‘eenvoudige’ glasobjecten geblazen, namelijk de zaden voor het werk van Koen Vanmechelen.

Gevorderden: 9, 10, 16, 17 juli
Speciaal voor mensen die al kunnen glasblazen en graag willen meewerken aan de uitbreiding van de AWAKENER/LIFEBANK. Tijdens deze weekeinden worden meer complexe objecten geblazen, zoals eieren en paddenstoelen.

Wanneer u zich aanmeldt voor de workshop krijgt u krijgt u de gehele dag toegang tot DordtYart, en wordt u onder begeleiding van zeer ervaren glasblazers ingewijd in de wereld van glas en glasblazen.
Kosten voor deze workshop bedragen €35,- inclusief een lunch.
Voor vragen of aanmelding stuur een bericht naar: katrien@dordtyart.nl