Finissage Glassfever

Het is een bijzonder glansrijk seizoen geweest bij DordtYart. De hal is omgetoverd tot een waar glaspaleis met de mooiste werken uit de collectie van Adriano Berengo. Kunstenaars Folkert de Jong, Giny Vos, Rosella Biscotti en Zoro Feigl reisden af naar Murano om nieuwe werken te maken in samenwerking met de maestro’s van de Berengo Studio’s.


In de hal is veel gewerkt aan de tijdelijk geplaatste glasovens. Zo werd er bijvoorbeeld geëxperimenteerd tijdens het LAB programma door kunstenaars Peter Vink, Conny Groenewegen en Studio Drift. Ook groeide de installatie van Koen Vanmechelen; nieuwe zaden, planten en zwammen werden geblazen, getrokken en gegoten door verschillende kunstenaars bij de ovens in de hal.

Aanstaande zondag 25 september is de laatste dag van de tentoonstelling en daarmee de laatste dag van het seizoen bij DordtYart. Op deze bijzondere dag zijn natuurlijk de werken in de hal te bekijken en kunt u presentaties van Folkert de Jong en Studio Drift bijwonen. We sluiten af met een feestelijke borrel.

Programma 25 september:
11.00 uur      Hal open
15.00 uur      Presentatie Folkert de Jong
15.45 uur      Pauze
16.00 uur      Presentatie Studio Drift
16.45 uur      Feestelijke afsluiting GlassFever