DordtYart ontvangt bijdrage

Deze week werd bekend dat het Mondriaan Fonds positief beschikte over de aanvraag van DordtYart voor de Bijdrage Opdrachtgeverschap. Dit is een bijdrage aan publiek-private opdrachtgevers voor openbaar toegankelijke kunstwerken. Maar liefst vijf kunstenaars van DordtYart ontvangen extra budget van het Mondriaan Fonds. Een erkenning voor zowel de kunstenaars, als DordtYart.

Op de website van Het Mondriaan Fonds staat het volgende:

Dordtyart 2013 – DordtYart is een centrum voor hedendaagse kunst en gevestigd op een voormalige scheepswerf in Dordrecht. In de industriële ruimtes kunnen kunstenaars hun werk produceren en exposeren. DordtYart werkt voornamelijk met sculptuur en installatiekunst en wil ontmoetingen tussen kunstenaars, bezoekers en jongeren van het plaatselijke leer/werk bedrijf mogelijk maken. Voor 2013 heeft de organisatie 11 Nederlandse en enkele buitenlandse kunstenaars uitgenodigd om monumentaal nieuw werk te maken, waarbij het maakproces publiek toegankelijk is. Voor 5 opdrachten heeft de organisatie ondersteuning gevraagd en gekregen van het Mondriaan Fonds: Edwin van der Heide, het duo Elodie Hiryczuk en Sjoerd van Oevelen, Roland Schimmel, Peter Vink en Marije Vogelzang.

Het concept van DordtYart sluit naadloos aan op de criteria die het Mondriaan Fonds opstelde voor deze bijdrage: samenwerking, zichtbaarheid en openbare toegankelijkheid. Doordat bezoekers de totstandkoming van een kunstwerk zichtbaar kunnen volgen en doordat zij eenvoudig met de kunstenaars in contact kunnen komen, is een bezoek aan de hal toegankelijk voor een breed publiek.

Tot en met 6 oktober 2013 is in de hal te zien hoe kunstenaars werken aan hun nieuwe projecten. Tijdens speciale avonden wordt meer uitleg gegeven over werkwijze en achtergronden. Bekijk de agenda op onze website. www.dordtyart.nl