DordtYart is weer open

De deuren van de Biesboschhal zijn weer geopend voor publiek! Afgelopen zaterdag 15 april opende de nieuwe tentoonstelling bij DordtYart: Cross Works. De zon scheen, de energie spatte de hal in en de kunstenaars spraken opgetogen bij hun werken.

Rudi Fuchs (kunstcriticus en oud-directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Stedelijk Museum Amsterdam) opende de tentoonstelling en sprak inspirerende woorden over de warmte die kunst  schept in het leven en bracht een ode aan het kijken. Kijken en zien op de eerste plaats. Met die opdracht bezochten de vele gasten de kunstenaars en hun werken.

Vanaf nu kunt u als bezoeker zelf ook weer komen zien en kijken. De opening was namelijk een prachtig startschot voor de kunstenaars om de werkplekken in te richten en in te leiden. Vanaf nu zijn elke donderdag en vrijdag (en vaak ook enkele dagen in het weekend) kunstenaars aan het werk in de hal. 

Dit betekent dat u vanaf heden de ontwikkelingen van de kunstwerken bijna dagelijks kan zien en volgen bij DordtYart. De eerste ideeën, schetsen en gesprekken ontstaan en de eerste materialen worden behandeld voor de nieuwe installaties.

Samen met de kunstenaars plannen we speciale dagen in het weekend waarbij ze vertellen over hun werk en de ontwikkelingen daarvan. Ze gaan in gesprek met elkaar en met het publiek. Ook zijn er workshops en bijeenkomsten, helemaal gericht op de werkplaatsen zoals de taxidermie werkplaats (in combinatie met het werk van Stan Wannet). Houdt dus de website in de gaten voor de data!

dy17.jpg