DordtYart als concerthal

Speciaal voor Ensemble NEON is de Biesboschhal afgelopen weekend veranderd in een concerthal. Het 80 koppige ensemble speelde de Zevende Symfonie van Bruckner. Het stuk klonk prachtig in de grote hal. De akoestiek van de voormalige machinehal heeft zich bewezen, twee nieuwe concerten zijn aangekondigd.

In juni vinden er twee concerten plaats van het Bach Festival met op 19 juni het virtuoze Edding Quartet en op 24 juni het slotconcert van het festival:

19 juni, 20.00 uur: DordtYart als concerthal voor het Bachfestival
Tijdens de Strijkersdag van het Bachfestival is dit concert van het Edding Quartet een must hear. Op authentieke instrumenten voeren ze u mee door de muziekgeschiedenis. Omringd door het publiek vermengen klanken van Bach zich met Beethoven tot de hedendaagse interpretatie van Gubaidulina.
toegang concert €20,-, kaarten en meer informatie via deze link


24 juni, 17.00 uur: slotconcert Bachfestival bij DordtYart
Speciaal voor de afsluiting van het Bachfestival komt Concerto Copenhagen van Denemarken naar Dordrecht. Ze spelen een sprankelende mix van verse Vivaldi (door componist Rasmussen) en traditionele Bach waarbij de grenzen vervagen. Alles van het festival valt samen tijdens dit slotconcert.
toegang concert €32,50, kaarten en meer informatie via deze link