DE MIDDAG VAN...

28 juni vanaf 15.00 uur.
‘De middag van...’ biedt de kunstenaars in opdracht een podium om een middag te organiseren waarin zij tonen wie of wat hen inspireert. Zondag 28 juni is het de beurt aan Niek Kemps. Tevens presenteren artists in residence Andi Schmied en Augustus Veinoglou het resultaat van hun residentie die begin april dit jaar van start ging. Ook vindt de uitreiking van de Bernardine de Neeveprijs plaats, een prijs voor vernieuwende glaskunst.

 

DE MIDDAG VAN NIEK KEMPS MET ESTHER
GERRITSEN, MARIEKE KOSTER EN ANDEREN

Niek Kemps heeft voor deze gelegenheid vrienden uit diverse vakgebieden uitgenodigd om invulling te geven aan het programma. Muziek is er van de in hedendaagse muziek gespecialiseerde trombonist Toon van Ulsen. Daarnaast zal saxofonist en klarinettist Maarten Ornstein samen met mezzosopraan Marieke Koster optreden. Niek Kemps zal in gesprek gaan met schrijfster Esther Gerritsen, moderator is curator Gerrit Willems. Chef-kok Bruno Timperman van Bistro Bruut kent Kemps en zijn werk goed en maakt speciaal voor de gelegenheid daarop geïnspireerde hapjes.

Voor het nieuwe werk dat Kemps als kunstenaar in opdracht voor DordtYart maakt, werkt hij samen met assistenten van het leerwerk bedrijf. Kemps zoekt het spanningsveld op tussen een ruimtelijk werk en een reeks afbeeldingen van virtuele constellaties. Meestal neemt een kunstwerk dat je aan de wand hangt ruimte in, maar wat als de suggestie gewekt wordt dat je deze voorstelling ook fysiek zou kunnen betreden? Fysieke, virtuele en mentale ruimte vloeien in elkaar over; ze versterken elkaar.