Cross Works start Paasdagen

De deuren van de Biesboschhal openen voor een nieuw seizoen DordtYart. Tijdens de Paasdagen (16 & 17 april) zijn de werkplaatsen open, zijn een aantal kunstenaars aanwezig en kunt u een seizoenkaart aanschaffen voor een speciale prijs, €12,50.

In de nieuwe tentoonstelling Cross Works worden werkplaatsen ingericht waar kunstenaars samen met specialisten en assistenten verschillende technieken onderzoeken en toepassen in nieuwe kunstwerken. De werkplaatsen richten zich voornamelijk op taxidermie, 3D printen, kinetiek met motoren/sensoren en diverse materiaalonderzoeken. Kunstenaars die in de eerste periode van Cross Works aan het werk zijn, zijn Pieke Bergmans (i.s.m. Wendeline Thole), Maurice Bogaert (i.s.m. Sofie Doeland), David Jablonowski (i.s.m. Sarah Pichlkostner) en Stan Wannet (i.s.m. Chen Rongxin en Anthony Olubunmi Akinbola). Later zullen ook Michiel Martens en Jetske Visser (Martens & Visser) en Boris van Berkum in de hal aan het werk gaan.

Op de Topfloor in de installatie van Krijn de Koning worden 6 videokunstwerken getoond uit de collectie van Pieter en Marieke Sanders.
De getoonde werken zijn van Maria Barnas (Then, Then), Christiaan Bastiaans (Gods narrators), Hans Op de Beeck (The Stewarts have a party), Jean-Gabbriel Périot (Dies Irea), Tanja Ritterbex (What’s the definition of a woman), Lydia Woort (Mimic Battle).

Een vol seizoen DordtYart
Dit jaar is het seizoen bij DordtYart drukker dan ooit. Na de tentoonstelling Cross Works openen we half augustus met Sense of Sound. Geluidkunst voert in die periode de boventoon met geluidinstallaties in de Biesboschhal en muziek in het klankbodempaviljoen buiten op de landtong.

Bent u van plan vaker terug te komen naar de hal? Dan is het raadzaam een seizoenkaart aan te schaffen.

Seizoenkaart voor € 15,- (tijdens het paasweekend te koop voor €12,50)
- Deze  kaart geeft u het hele seizoen toegang tot de tentoonstelling

- U ontvangt onze nieuwsbrief en uitnodigingen

- Gratis toegang tot lezingen en presentaties kunstenaars

- U mag altijd een introducé meenemen voor €5,-

Paasdagen bij DordtYart


Speciaal in het openingsweekend bereidt onze kok Deborah Marengo een paasbrunch in het Yartcafe.
zondag 16 & maandag 17 april
 11.00 – 17.00 uur,
Lunch tussen 12.00 – 14.30 uur