Bijdrage Opdrachtgeverschap

Deze week ontvingen wij het positieve bericht dat het Mondriaan Fonds voor het 5e jaar op rij een bijdrage in het kader van opdrachtgeverschap verleent. Dit betekent niet alleen ruimere budgetten voor de kunstenaars en DordtYart maar bovenal een positieve beoordeling van het programma Cross Works.

Volgens Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) die het mooie nieuws zelf in de hal kwam bevestigen, is er iedere jaar sprake van een juiste beoordeling en evaluatie. Over 2016 (GlassFever) schreef het Mondriaan Fonds ons:

Uit uw eindrapportage blijkt dat u zich op bijzondere wijze hebt opgesteld als opdrachtgever voor hedendaagse kunst. Wij waarderen de manier waarop u kunstenaars kennis hebt doen maken met het glasambacht, in samenwerking met de Berengo Studio’s in Murano. Ook hebt u verschillende doelgroepen bij het de werken en het glasambacht kunnen betrekken waaronder museum- en kunstgroepen, leerlingen, scholieren en studenten.

mf2017_1.jpgBirgit Donker, Lyda Vollebregt, Brendan Jaks, Sarah Pichlkostner, Elise ’t Hart & David Jablonowski

Mondriaan fonds

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van beeldende kunstenaars, bemiddelaars en instellingen die van belang zijn voor de beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland. Alle financiële bijdragen die het Mondriaan Fonds verstrekt, hebben tot doel de betekenisvolle ontwikkeling en zichtbaarheid van beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland te stimuleren daar waar de markt dit niet of nog niet mogelijk maakt.