Agenda bij glasovens

foto afkomstig van website John Moran

Aankomende weken wordt er door verschillende kunstenaars gewerkt bij de glasovens aan de groeiende installatie van Koen Vanmechelen. De kunstenaars werken vooral aan de glazen paddenstoelen en planten uit Vanmechelen zijn ‘Hof van Eden’.

3, 4 september: Marleen van Zwienen en Selma Hamstra
Marleen van Zwienen maakt objecten van glas en textiel. Haar kleurrijke beelden gaan inhoudelijk vaak over de relatie en verhouding tussen de mensen om haar heen. Selma Hamstra is product designer, en studeert aan de Rietveld academie. Ze maakt prachtige objecten van diverse materialen, maar haar grootste fascinatie is glas.

9, 10 & 11 september: John Moran
John Moran maakt zelf zeer indrukwekkende, grote sculpturen van verschillende materialen zoals glas, latex en metaal. Zijn beelden zitten vol verhalen, vaak religieus en confronterend. Moran heeft tentoonstellingen over de hele wereld. Dichtbij kunt u zijn werk in augustus vinden op het Ambrosiana Art Festival in Lochristi (België).

16,17,18 september: werken aan de glasovens: planten en zwammen
De installatie van Koen Vanmechelen blijft groeien. Niet alleen groeien de planten, bloemen en bomen uit zijn Hof van Eden, ook groeien de hoeveelheid glazen objecten, gemaakt aan de glasovens in DordtYart.

Glasexpert Durk Valkema aan het werk zijn. Durk Valkema heeft dit seizoen de coördinatie gedaan van het bijzondere LAB programma bij DordtYart. Samen met de kunstenaars zijn er prachtige werken gerealiseerd die in de hal te zien zijn. Vrijdag 16 september staat Durk zelf aan de ovens waar hij zal werken aan de groeiende installatie van Koen Vanmechelen.
Selma Hamstra en Rietveld academie student Judith staan op zaterdag en zondag bij de glasovens.  Ook zij zullen werken aan de planten en zwammen voor de installatie van Koen Vanmechelen.

Zaterdag 24 september: werken aan de glasovens
Tijdens het laatste weekend van dit seizoen zijn op zaterdag 24 sept van 11.00 - 16.00 uur glasblazers Josja Caecilia Schepman, Marinke van Zandwijk en Geir Nustad door de Vrienden Van Modern Glas uitgenodigd om samen met Han de Kluijver de installatie van Koen Vanmechelen verder in glas te verduurzamen. Kom kijken naar deze laatste dagen bij de glasovens in DordtYart.