Peter Vink

Peter Vink maakt installaties op locatie. In zijn werk gaat hij uit van de specifieke eigenschappen van een ruimte of omgeving en laat deze versterken door onze ervaring van de ruimte te beïnvloeden.
In het LAB programma van DordtYart gaat Vink aan de slag met een werk dat speciaal gemaakt is voor de landtong op het buitenterrein van DordtYart. Het uitzicht vanaf de kop van de uitham is het uitgangspunt van dit kunstwerk. Deze uitham heeft door de geplande  nieuwbouw de straatnaam “Werf van Hippos” gekregen van de gemeente Dordrecht.
Op deze plek plaatst Vink een metalen rooster van ca. 7 meter lang en ca. 2,5 meter hoog. Dit industrieel gemaakte raster wordt gevuld met 1500 zelf gegoten glazen blokjes die worden gemaakt in de glasovens van Dordtyart. Ieder blokje heeft unieke eigenschappen en breken het licht steeds op een andere manier.

Het panorama vanaf de landtong, een rivierlandschap met uitzicht op de stad, wordt door de sculptuur beïnvloed en Vink laat ons letterlijk door een anders raster naar de werkelijkheid kijken.

Kijk in onze agenda wanneer Peter Vink aan het werk is bij de glasovens