Zaterdag 30 september 20.00 uur


Ralph van Raat - Winter Child (Joep Franssens), The Gift of Song (Joep Franssens)

Zaterdag 30 september 20.00 uur

Pianist en musicoloog die klassieke structuren gebruikt om de schoonheid van hedendaagse componisten te verspreiden.


Over Ralph van Raat
Ralph van Raat gebruikt de sterke klassieke structuren en verfijning van de tonen die gebruikt worden in de klassieke muziek om te zorgen dat zijn publiek zich juist kan identificeren met hedendaagse componisten.

De pianist Ralph van Raat is sinds zijn 14e complete gefascineerd door klassieke muziek uit de twintigste eeuw. Hoewel zijn repertoire varieert van Bach tot Boulez, ligt zijn focus altijd op componisten vanaf Debussy, Bartók en Ives tot de hedendaagse meesters. Het doel van Van Raat is om zijn publiek de immense schoonheid en diversiteit van muziek uit onze tijd te laten ervaren.
Dit doet hij via solo-recitals, lezing-recitals, performances, cd’s en speciale projecten over de hele wereld. Hij werkte daarbij met dirigenten als Valery Gergiev, David Robertson en Peter Eötvös. Een groot aantal concerten is uitgezonden door binnen- en buitenlandse radio- en televisieomroepen. Ralph van Raat werkte samen met een groot aantal componisten zoals John Adams, Louis Andriessen, Gavin Bryars, Joep Franssens, Arvo Pärt, Tan Dun en John Tavener. Ook hebben diverse componisten hun composities aan hem opgedragen.

Naast behaalde prijzen in binnen- en buitenland is de pianist in 2003 is Ralph benoemd tot Steinway Artist. Hij is naast zijn concertpraktijk verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent hedendaagse pianomuziek.
Meer over Ralph van Raat op zijn website.

tickets.jpg