Vrijdag 22 september 20.00 uur

Charlemagne Palestine - Strumming Music 

Vrijdag 22 september 2017, 20.00 uur
voorprogramma: Soloduiveldans 4 (Ten Holt) door Dré Wapenaar

De performances van Charlemagne Palestine zijn nooit slechts een concert: bereid je voor op een podium vol knuffeldieren en de bijzondere klanken van zijn bekendste stuk Strumming Music bij de ondergaande zon.

Charlemagne Palestine (1947) is een Amerikaanse componist en kunstenaar die bekend werd in de jaren zestig met zijn experimentele composities en fysieke performances.

Ondanks dat hij gecategoriseerd wordt onder de minimalistische componisten noemt hij zichzelf liever een maximalist.

Met zijn flamboyante verschijning en bijzondere performances die vanuit een eigen universum lijken te ontstaan neemt hij het publiek mee naar zijn wereld waarin zijn rituelen en sjamanisme gecombineerd met pluche knuffeldieren de normaalste zaak van de wereld lijken.

Charlemagne Palestine werkte samen met onder andere de componisten Terry Riley, Philip Glass, en Steve Reich. Daarnaast heeft hij projecten gerealiseerd met onder andere choreograaf Simone Forti, kunstenaars Tony Conrad en Richard Serra en avant-garde kunstenaar La Monte Young.

Tijdens Sense of Music neemt hij ons mee naar zijn wereld met zijn bekendste muziekstuk: Strumming Music. Strumming Music is een muziekstuk voor 2 piano’s. Pianist Dré Wapenaar speelt samen met Charlemagne Palestine.

tickets.jpg