Mike Rijnierse & Rob Bothof

Mike Rijnierse (1974, NL) en Rob Bothof (1977, NL) werken regelmatig samen. Rijnierse is kunstenaar, performer en kunstonderwijzer, werkend met licht, geluid en beweging en hun betrekking op de architecturale context. Bothof is kunstenaar, software / game-developer, animator, sound engineer en muzikant. Zijn artistieke werk breidt de dunne lijn uit tussen kunst en wetenschap in de disciplines interactie, animatie, autonome systemen en procedural generation.

“Piano / Forte” is een geluidssculptuur dat het fenomeen resonantie onthuld. Twee pianoharpen uitgerust met elektromagneten (ook wel transducers) hangen aan de oude constructie van de machinehal, als twee schommels. Wanneer de harpen schommelen, worden de elektromagneten geactiveerd en vertalen de bewegingen om naar frequenties. Deze frequenties versterken de resonanties van de pianoharpen.
De titel 'Piano / Forte' verwijst naar de fortepiano, voorganger van de piano zoals we die nu kennen. Het werk kan worden gezien als een semi-geautomatiseerde “prepared piano”, gepresenteerd als een interactieve installatie.