Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

* Verplicht


 

 

 

 

Komend weekend staan er experimenten en grootse namen op het programma. We verwelkomen zaterdagmiddag Sounding Bodies en ’s avonds vullen de klanken van de Canto Ostinato het Klankbodempaviljoen. Zondagmiddag klinken stukken van J.S.Bach, Joep Franssens en Simeon ten Holt gespeeld door het Rondane Kwartet.

Zaterdag 23 september, 20.00 uur:
Meesterwerk Canto Ostinato met Ivo Janssen en Vincent van Amsterdam

Zondag 24 september 14.30 uur:
Meeslepende klanken van Rondane Kwartet met J.S. Bach, een coupure
van Lemniscaat van Simeon ten Holt en Entrata van Joep Franssens

Voor de volledige programmering en tickets, kijk op onze website.Het rondane kwartet keert terug met
J.S.Bach, simeon ten Holt en Joep Franssens

Heeft u het openingsconcert van het Rondane Kwartet gemist? Tijdens het fantastische eerste Sense of Music-concert Lemniscaat werd twee uur lang de kou vergeten dankzij het vuur van de musici. Zondag 24 september kunt u alsnog naar dit kwartet luisteren. Dit maal is het voltallige kwartet aanwezig om een divers programma te spelen op de drie vleugels die opgesteld staan in het Klankbodempaviljoen.

Laat u meevoeren op de klanken van Bach, een van de grote inspiratiebronnen van Simeon ten Holt. Daarnaast spelen zij Entrata van Joep Franssens, die net als Simeon ten Holt een belangrijke componist is binnen de minimalistische muziek. Geniet tot slot deze middag ook van een coupure van Lemniscaat, het muziekstuk dat vorige week tijdens het openingsconcert bezoekers raakte.
“Het Rondane Kwartet woont in het oeuvre van Simeon ten Holt en dat is te horen.”

Zondag 24 september 14.30 uur
Tickets en meer informatie via onze website


rondane.jpg
Concert van het Rondane Kwartet in het Klankbodempaviljoen, vrijdag 15 september, Rondane Kwartet


het meesterwerk Canto Ostinato op Piano en accordeon

Het bekendste meesterwerk van componist Simeon ten Holt klinkt komende zaterdag in het Klankbodempaviljoen. De Canto Ostinato wordt gespeeld door Ivo Janssen en Vincent van Amsterdam.

De jonge accordeonist Vincent van Amsterdam won in 2016 de Dutch Classical Talent Award en won diverse (inter)nationale concoursen. Deze week komt ook de nieuwe cd genaamd Red, Dark and Blue van Vincent van Amsterdam uit die hij hopelijk meeneemt om ook de bezoekers van het concert mee te verblijden.
Ook Ivo Janssen zijn gedrevenheid lijkt eindeloos: in 1998 startte hij het zeer ambitieuze project om het complete werk voor klavier van Bach op cd vast te leggen. In 2007 sloot hij deze internationaal veel geprezen cyclus af met een uitvoering van Die Kunst der Fuge. Ivo Janssen net als vanavond met regelmatig met andere muzikanten samen. Zo speelde hij o.a. met Heinrich Schiff, Janine Jansen, Han de Vries en Charlotte Margiono.

De Canto Ostinato is een tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten en wordt gerekend tot de minimalistische muziek. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Het werk is al spelend op het klavier ontstaan en de componist vergeleek de opbouw met de ontwikkeling van genetische codes. Hij voegde meer dan honderd losse korte secties in bes mineur van enkele maten in een later stadium samen zijn, waarbij ze bewerkt zijn tot meerdere versies van het stuk.

Zaterdag 23 september, 20.00 uur
Tickets en meer informatie via onze website

Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. Stichting Simeon ten Holt

jandoom.jpg
Ivo Janssen door Merlijn Doomernik, Vincent van Amsterdam door Marco Borggreve


concert CHARLEMAGNE PALESTINE verplaatst

Het concert van Charlemagne Palestine met Dré Wapenaar van vrijdag a.s. is verplaatst naar vrijdag 13 oktober, 20.00uur. De gekochte tickets blijven uiteraard geldig, bezoekers met een ticket zijn op de hoogte gebracht.
Charlemagne Palestine speelt deze avond samen met Dré Wapenaar op twee vleugels zijn bekendste werk Strumming Music. De performances van deze muzikant en kunstenaar zijn nooit slechts een concert: bereid je voor op een podium vol knuffeldieren en de bijzondere klanken van zijn bekendste stuk Strumming Music bij een ondergaande zon.

Vrijdag 13 oktober, 20.00 uur
Tickets en meer informatie via onze website

 

Sense of Music is tot stand gekomen met de steun van:

logos2017.jpg

                                     Online versie Afmelden