Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

* Verplicht


 

 

 

 

Gisteren vond het eerste concert van Sense of Music met het Rondane Kwartet plaats. Het was een mooie avond met betoverende klanken van een gezelschap dat woont in de werken van Simeon ten Holt waardoor zij iedere toon prachtig weten te brengen. Komende week spelen andere bijzondere musici in het Klankbodempaviljoen van Dré Wapenaar.

Vrijdag 22 september, 20.00uur:
Charlemagne Palestine, met Dré Wapenaar – Strumming Music
Zaterdag 23 september 20.00uur:
Ivo Janssen en Vincent Amsterdam – Canto Ostinato

Voor de volledige programmering en tickets, kijk op onze website.

rondane.jpg
Concert van het Rondane Kwartet in het Klankbodempaviljoen, vrijdag 15 september


CHARLEMAGNE PALESTINE  en DrÉ Wapenaar - STRUMMING MUSIC

Misschien kent u Charlemagne Palestine nog van het bizarre, maar fantastische concert in het klankbodempaviljoen in 2013. Dan weet u waar u zich op moet voorbereiden: een podium vol speelgoedbeesten en de klanken van zijn bekende stuk Strumming Music.

Charlemagne Palestine (1947) is een Amerikaanse componist en kunstenaar die bekend werd in de jaren zestig met zijn experimentele composities en fysieke performances. Ondanks dat hij gecategoriseerd wordt onder de minimalistische componisten noemt hij zichzelf liever een maximalist. Met zijn flamboyante verschijning en bijzondere performances die vanuit een eigen universum lijken te ontstaan neemt hij het publiek mee naar zijn wereld waarin zijn rituelen en sjamanisme gecombineerd met pluche knuffeldieren de normaalste zaak van de wereld lijken.

In 2016 had Palestine een grote solotentoonstelling bij Witte de With, ruimtes vulden zich met zijn videowerken, muziek, sculpturen, schilderijen en geluidsopnames. Nu is hij voor een avond terug in Nederland en laat hij zich weer zien en horen. Tijdens Sense of Music neemt hij ons mee naar zijn wereld met zijn bekendste muziekstuk: Strumming Music. Strumming Music is een muziekstuk voor 2 piano’s. Pianist Dré Wapenaar speelt samen met Charlemagne Palestine. We beloven u een avond om niet meer te vergeten!

Vrijdag 22 september, 20.00 uur
Tickets en meer informatie via onze website


palestine.jpg
Charlemagne Palestine, en tentoonstelling Charlemagne Palestine Kunsthalle Wien door Maximilian Pramatarov


IVO JANSSEN en VINCENT VAN AMSTERDAM - CANTO OSTINATO

Pianist Ivo Janssen (1963) en accordeonist Vincent van Amsterdam (1989) nemen u mee in een bijzondere uitvoering van Canto Ostinato. Componist van dit beroemde stuk, Simeon ten Holt, deed onderzoek naar en met verschillende toonsystemen. Tijdens zijn carrière ontwikkelt hij een geheel eigen stijl waarbij herhaling en tonaliteit centraal staan. Canto Ostinato is een tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt en wordt gerekend tot de minimalistische muziek. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Dit keer dus in een wel heel bijzondere uitvoering: met piano en accordeon.

Zaterdag 23 september, 20.00 uur
Tickets en meer informatie via onze website

Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. Stichting Simeon ten Holt

jandoom.jpg
Ivo Janssen door Merlijn Doomernik, Vincent van Amsterdam door Marco Borggreve

 

Sense of Music is tot stand gekomen met de steun van:

logos2017.jpg

                                     Online versie Afmelden