Opening DordtYart 2014

Op zaterdag 12 april vond de opening plaats van DORDTYART 2014. Vijfhonderd mensen waren daarbij aanwezig. Arie Jaap Warnaar heette de vaste bezoekers en de vele nieuwe geïnteresseerden welkom en vertelde over de mogelijkheid om seizoenkaarthouder te worden. Daarna sprak Egbert Dommering over de collectie videokunst die hij de afgelopen jaren samen met zijn vrouw Loes heeft opgebouwd en waarvan een deel getoond wordt op de ‘Topfloor’ van de hal, dat gebeurt in een speciale installatie van Krijn de Koning. Gerrit Willems besloot het officiële gedeelte met een toelichting bij de keuze van de kunstenaars voor DORDTYART 2014.

Daarna waaierde het publiek uit over de hal, waar de kunstenaars en de artists in residence vertelden over hun werk en hun plannen voor de komende maanden. Nico Parlevliet verzorgde een bijzondere geluidsperformance.

In de hal is werk te zien van: Anja de Jong, Paul Devens, Karen Sargsyan, Paul Segers, Ajla R. Steinvåg, Stéphane Cauchy, Jonas Wijtenburg, Joost Rekveld, Thomas Bakker, Giny Vos en Krijn de Koning. De artists in residence zijn: Marloes van Son, Allie Holden en Hsiang-Lu Meng.

opening2.jpg