Rossella Biscotti

Het startpunt van Rosella Biscotti haar werk is vaak een politiek of sociale gebeurtenis die bepalend zijn geweest voor maatschappelijke veranderingen. Door in deze verhalen te duiken en nieuwe werken te maken, zorgt Biscotti ervoor dat we onze eigen geschiedenis niet vergeten. 
Het materiaal en het medium waarin ze werkt is afhankelijk van het verhaal. Haar oeuvre bestaat uit video, performance, fotografie, sculpturen en installaties. Ze maakt veel gebruik van gerecyclede materialen of materialen die al aanwezig zijn in het verhaal.

Lees meer >>>

Zoro Feigl

Zoro Feigl vraagt zich bij alles wat hij tegenkomt af ‘Waarom werkt iets zoals het werkt?’ Zijn eigen verbazing en verwondering over technieken en materialen leiden ertoe dat hij de achterliggende principes onderzoekt. Feigl probeert situaties naar zijn hand te zetten en door zijn proefondervindelijke benadering stuit hij op onverwachte onregelmatigheden.

Lees meer >>>

Folkert de Jong

Folkert de Jong maakt vaak grote en kleurrijke sculpturen en installaties. De Jong is vooral bekend met zijn werken van polyurethaanschuim maar heeft ook gewerkt met heel andere materialen zoals plastic en brons. In de scenes die de Jong schept in zijn installaties, zien we zijn sterke fascinatie voor de psychische en lichamelijke conditie van de mens. Het gaat vaak over grote onderwerpen zoals conflicten in oorlog, politiek, religie en economie, maar het kan ook gaan over onze of zijn eigen innerlijke conflicten.

Lees meer >>>

Giny Vos

Licht heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het werk van Giny Vos. Gebruikte ze LED's, neon- of daglicht in het begin vooral om beweging vorm te geven, de laatste jaren is haar aandacht meer en meer verschoven naar het fenomeen zelf. Vos werkt meestal in de openbare ruimte waarbij ze kenmerken van de plek, die anders onopgemerkt zouden blijven, letterlijk en figuurlijk uitlicht

Lees meer >>>

Jeanne van der Horst

Jeanne van der Horst heeft de kunstenaars in Murano gevolgd tijdens hun proces. In de films zien we het ontstaan van de concepten en de weg naar het uiteindelijke werk. Ook de samenwerking met de glas maestro’s, de verschillende struggles maar ook de mooie ontdekkingen die gedaan worden, kunnen we zien in een drieluik in de hal. Een ‘work in progress.

Lees meer >>>

Kunst in Opdracht

DordtYart streeft er naar de sfeer te creëren van een bedrijvige werkgemeenschap, met kunstenaars uit het buitenland die er tijdelijk verblijven en kunstenaars uit Nederland die aan een opdracht werken. Een plek ook waar studenten en hun begeleiders gezamenlijke kunstprojecten uitvoeren en waar jongeren door ze in te zetten als assistenten van kunstenaars, publieksbegeleiders of in de aanwezige horecagelegenheid, een beroep leren uit te oefenen. Een gemeenschap waar een breed publiek en bewoners uit de omgeving op een bijzondere manier kunnen kennis maken met kunst en kunstenaars.

Lees meer >>>

Bijdrage Opdrachtgeverschap gehonoreerd

Reeds voor het derde jaar ontvangt DordtYart een bijdrage voor enkele kunstenaars die in opdracht nieuw werk produceren en exposeren. Volgens de adviescommissie sluit de selectie kunstenaars goed aan op de inhoudelijke uitgangspunten, er spreekt een interessante dynamiek uit de combinatie van de kunstenaars met de plek van de voormalige scheepswerf en de plannen van enkele kunstenaars voor monumentale ingrepen zijn veelbelovend.

Lees meer >>>