Elise 't Hart i.s.m. Nils Davidse

Organa is een verzameling huisorgeltjes uit het hele land. Elk exemplaar heeft een eigen stem en een eigen geluid. Het ene stond jaren in een kroeg, het andere werd uit huis geplaatst omdat het niet meer in het interieur paste. Samen met Nils Davidse heeft ’t Hart een installatie gemaakt waarin de karakteristieke klanken zijn gezocht, om daarmee een compositie te maken die in de hal te horen is.

Op de eerste verdieping van Dordtyart heeft ’t Hart het Instituut voor Huisgeluid opgebouwd. Het Instituut is een doorlopend kunstproject en bestaat uit een grote verzameling van geluiden die je in huis tegenkomt. ’t Hart documenteert deze geluiden, legt de bron van het geluid vast (de instrumenten) en gaat in gesprek met de eigenaren of waarnemers van het geluid. Door het systeem dat ‘t Hart ontwikkelde, luister je na een bezoek aan het Instituut anders naar je omgeving.

Tijdens Sense of Sound is de kunstenaar veel aanwezig. Zij breidt de archivering van het Instituut uit en gaat met de bezoekers in gesprek over hun eigen huisgeluiden.