Rossella Biscotti

Het startpunt van Rosella Biscotti haar werk is vaak een politiek of sociale gebeurtenis die bepalend zijn geweest voor maatschappelijke veranderingen. Door in deze verhalen te duiken en nieuwe werken te maken, zorgt Biscotti ervoor dat we onze eigen geschiedenis niet vergeten. 
Het materiaal en het medium waarin ze werkt is afhankelijk van het verhaal. Haar oeuvre bestaat uit video, performance, fotografie, sculpturen en installaties. Ze maakt veel gebruik van gerecyclede materialen of materialen die al aanwezig zijn in het verhaal.
In opdracht van DordtYart is Rosella Biscotti naar de Berengo Studio’s afgereisd om nieuw werk te maken. Wat haar direct opviel in deze studio’s, waren de roestige schalen waarin het restmateriaal van de glasovens terecht kwam. Ze experimenteerde met het vloeibare glas door er verschillende stoffen aan toe te voegen zoals stikstof en zuurstof. Er ontstaat een zeer bijzondere installatie in de hal die ons vertelt over restmateriaal en hergebruik maar ons ook haar experiment met het medium glas laat zien.